Injera (Ethiopian flatbread)

Injera (Ethiopian flatbread)
Injera (Ethiopian flatbread) jest bezmleczne i wegetariańskie chleb. Ten przepis służy 6 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mąkę gryczaną, sodę klubową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shauna James Ahern ' s Injera (Ethiopian Flatbread), Jeszimbran Injera: Mąka Z Ciecierzycy Injera, oraz Etiopska uczta: mielony gulasz wołowy, zielenina i chleb Teff (Minchet Abish, Ye ' Basza Gomen i Ingera) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce ubijamy mąki, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać jajka i wodę sodową i ubijać, aż ciasto będzie gładkie. Powinien mieć konsystencję ciasta naleśnikowego; w razie potrzeby dodaj więcej sody klubowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Spryskaj 10-calową nieprzywierającą patelnię lekko sprayem oleju do gotowania i ustaw na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, wlać 1/3 szklanki ciasta na patelnię, przechylając, aby pokryć większość DNA. Gotować, aż flatbread pojawi się bąbelki i suszyć na górze, 2 do 3 protokół; nie obracać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
FlatbreadFlatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełóż chleb na półmisek. Przykryj ręcznikiem kuchennym i utrzymuj ciepło w piekarniku 200 podczas gotowania pozostałych pieczywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść jeden injera płasko na każdym z sześciu talerzy obiadowych i wierzch gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
6
Podawać z pozostałą injerą, aby zebrać jedzenie.
1
Berbere: ta mocna mieszanka przypraw jest podstawą wszystkich etiopskich potraw. Może zawierać goździki, cayenne, imbir, kminek, kurkumę i cynamon, wśród innych przypraw. Typowe są również mielone nasiona kozieradki, które dodają lekko słodkiego smaku. Kup je na rynkach Bliskiego Wschodu lub w przyprawach Penzeys (09 USD za 1/4 szklanki słoika; www.penzeys.com).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kozieradka MielonaKozieradka Mielona
CynamonCynamon
KurkumaKurkuma
BerbereBerbere
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
ImbirImbir
PrzyprawyPrzyprawy
GoździkiGoździki
KminekKminek
NasionaNasiona
2
Injera: autentyczna injera jest wytwarzana ze sfermentowanego teffu, ziarna pospolitego w Etiopii. Gąbczasta, bąbelkowa konsystencja chleba jest podobna do naleśnika. Jeśli autentyczność jest twoim celem, możesz kupić mąkę teff z rynku abisyńskiego ($25 za 5 lb.; www.abyssinianmarket.com).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TeffMąka Teff
ChlebChleb
ZiarnaZiarna
TeffTeff
3
Tej: To Etiopskie wino miodowe jest tradycyjnym dodatkiem do pikantnych gulaszów, ale niewielu sprzedawców w Stanach Zjednoczonych ma autentyczny importowany tej. Butelkę można kupić w wielu etiopskich restauracjach, ale dostępną alternatywą jest wytrawny Riesling, który pięknie komponuje się z pikantnym gulaszem wołowym. Nasz ulubiony: Sptlese Rieslings z niemieckiego regionu Mosel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suchy RieslingSuchy Riesling
Miód PitnyMiód Pitny
Gulasz WołowyGulasz Wołowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn