Indywidualne frittaty z cukinii i ziemniaków

Need a danie główne bezglutenowe? Poszczególne cukinia i ziemniaki Frittatas może być wielki przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz mielony kminek, oliwę z oliwek, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indywidualne frittaty z cukinii z Pecorino i szczypiorkiem, Indywidualne Frittaty Ziemniaczano-Bekonowe, oraz Indywidualne Brukselka I Ziemniaki Frittatas.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 do 7 minut lub do miękkości.
Odcedzić i odstawić.Rozgrzej piekarnik do 375°.
Rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, mielony kminek i paprykę. Gotować przez 5 minut.
Dodać cukinię, sól i pieprz i gotować przez 3 protokół lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać ziemniaki, pietruszkę, szczypiorek i ser.Podzielić mieszankę warzywną równomiernie na 4 ramekiny pokryte sprayem do gotowania.
Wlać mieszaninę jajek na warzywa. Gotować na środku piekarnika przez 15 do 20 minut lub aż zestaw.
Posypać świeżym szczypiorkiem i podawać.