Indywidualne Flanki Amaretto

Indywidualne Flanki Amaretto
Poszczególne Flans Amaretto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 57 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, cukier, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Flanki Indywidualne, Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, oraz Miód Flans.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz 1/2 szklanki cukru i 2 łyżki wody w małym, ciężkim rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, i kontynuować gotowanie 5 minut lub do złotego koloru (nie mieszać). Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) kubków budyniu lub ramekins pokrytych sprayem do gotowania, wywracając szybko, aż karmelizowany cukier pokryje DNA filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Połączyć 2/3 szklanki cukru, sól, jajka i żółtka w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować). Stopniowo dodawać gorące mleko do mieszaniny jaj, mieszając trzepaczką. Wymieszać z likierem. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski i wyrzucić ciała stałe. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
LikierLikier
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieść filiżanki na dnie patelni brojlerów; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
PatelniaPatelnia
6
Piec w 325 przez 40 minut lub do momentu, gdy centra flan ledwo się poruszają, gdy kubki kremu są dotykane.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć kubki z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
8
Poluzuj krawędzie flanek nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance i odwróć na talerze.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn