Indyk z ziołami prowansalskimi i cytrusami

Indyk z ziołami prowansalskimi i cytrusami
Indyk z ziołami prowansalskimi i cytrusami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 775 kalorii, 101g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczę, masło, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 584 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest świetne. Podobne przepisy to Soczysty pieczony indyk z Herbes de Provence, Herbes de Provence, oraz Herbes de Provence.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić indyka: umieść stojak w najniższej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Spłucz indyka i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Umieść indyka na stojaku ustawionym wewnątrz dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieścić kliny pomarańczy i cytryny, cebulę i 2 gałązki każdego świeżego zioła w głównej jamie indyka. Związać nogi razem, aby utrzymać kształt indyka. Wymieszać 2 łyżki masła, herbes de Provence, olej, i 1 1/2 łyżeczki każdej soli i pieprzu w małym rondlu na średnim ogniu tylko do roztopienia masła. Rub mieszaninę masła na całym indyka i między mięsem z piersi indyka i skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
MasłoMasło
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Na patelni ułożyć karkówkę i podroby z indyka. (Przepis można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed pieczeniem.)
8
Pierś indyka przykryć folią. Piecz przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Wlać 3 szklanki bulionu do patelni i wymieszać zeskrobać wszelkie brązowe kawałki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj pozostałe gałązki świeżych ziół do patelni. Piecz indyka przez 40 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Wyjąć folię z indyka; wlać jeszcze 1 szklankę bulionu na patelnię. Kontynuuj pieczenie indyka, aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części uda rejestruje 165 stopni F do 175 stopni F lub aż soki biegną jasne, gdy najgrubsza część uda jest przekłuta szaszłykiem, fastrygowanie od czasu do czasu z sokami z patelni, o 1 godzinę i 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
12
Przełożyć indyka na talerz i namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Odstawić 30 minut podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
14
Aby zrobić sos: przecedzić soki z indyka z patelni przez sito i do szklanej miarki o pojemności 4 szklanek; wyrzucić cząstki stałe. Łyżka off tłuszczu z wierzchu soków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
15
Dodać wystarczającą ilość bulionu z kurczaka, około 1 do 2 szklanek, do soków na patelni, aby zmierzyć 4 szklanki łącznie. Pozostałe masło roztopić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
16
Dodać mąkę i ubijać przez 1 minutę. Stopniowo ubijaj bulion. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje, ubijając często, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
17
Indyka podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia38
Magazyn