Indyk z quinoa tabbouleh & tahini dressing

Indyk z quinoa tabbouleh & tahini dressing
Indyk z quinoa tabbouleh & tahini dressing może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 37g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 132 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz czysty miód, kolendrę, pastę tahini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tabbouleh z pieczonych warzyw z grillowanym płaskim chlebem i jogurtem-Dressing Tahini, Quinoa Tabbouleh z sosem cytrynowo-czosnkowym, oraz Sałatka z komosy ryżowej z sosem Tahini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przełóż komosę ryżową do rondla i zalej 600 ml wody. Przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć i gotować na wolnym ogniu, aż woda wyparuje (tak jak youd gotować ryż) o 20 min. Zdejmij pokrywkę i pozostaw do ostygnięcia podczas przygotowywania indyka i sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Do dużej miski wrzucić ogórek, pomidory, dymkę i zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Zalać 1 łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, dobrze doprawić i wszystko wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Rozgrzej patelnię na patelni i, gdy pali się na gorąco, natrzyj steki z indyka 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Gotować około 5 minut z każdej strony, w zależności od grubości. Wymieszać wszystkie składniki dressingu wraz z 3 łyżkami wody. Wrzucić quinoa wraz z sałatką i zorganizować na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Pokroić indyka w grube plastry, stos na quinoa i mżawka na opatrunku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn