Indyk z morelą w sosie ze świeżych ziół

Indyk z morelą w sosie ze świeżych ziół
Indyk z morelami w sosie ze świeżych ziół może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 690 kalorii, 95g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka dżemu morelowego, gałązek szałwii, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Indyk Polany morelami z pieczoną cebulą i sosem Szalotkowym, Polędwica Wieprzowa Polędwica Polędwica Morelowa Ze Skórką Ziołowo-Gorczycową, oraz Indyk pieczony ziołami z sosem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wyjmij indyka z lodówki co najmniej 30 minut przed pieczeniem. Poklep indyka do sucha i ustaw na stojaku w kształcie litery V w dużej patelni do pieczenia. Natrzeć indyka oliwą i doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Wypchaj jamę połówkami cytryny, rozgniecionym czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem, szałwią i liściem laurowym. Indyka pieczemy około 2 i pół godziny, aż wszystko się zrumieni i termometr błyskawiczny włożony między nogę a udo 16
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
3
W małej misce wymieszaj dżem morelowy, sok z cytryny, skórkę z cytryny i szałwię i dopraw solą i pieprzem. Mikrofalówka glazury, aż lekko rozcieńczone, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Posmaruj indyka połową glazury i piecz przez około 15 minut, aż skóra będzie w Kolorze mahoniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
5
Indyka posmaruj pozostałą glazurą i piecz przez około 15 minut dłużej, aż skóra będzie głęboka i termometr błyskawicznie odczytany włożony między nogę a udo 17
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Przechylić indyka, aby odsączyć wszystkie soki z jamy do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Przenieś indyka na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
8
Odtłuścić tłuszcz z kapieli na patelni. Ustawić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Dodać wywar z indyka i gotować przez 2 protokół, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
W średnim rondlu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
11
Dodać mąkę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż gładka, o 2 protokół. Odcedzić 3 1/2 szklanki płynu na patelni do rondla i ubijać, aby wymieszać. Doprowadzić sos na wolnym ogniu i gotować na umiarkowanie małym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Natkę pietruszki, szałwię i tymianek wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Wlać sos do małego dzbanka. Pokroić indyka i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia40
Magazyn