Indyk z morelą w sosie ze świeżych ziół

Indyk z morelami w sosie ze świeżych ziół może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 690 kalorii, 95g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka dżemu morelowego, gałązek szałwii, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Indyk Polany morelami z pieczoną cebulą i sosem Szalotkowym, Polędwica Wieprzowa Polędwica Polędwica Morelowa Ze Skórką Ziołowo-Gorczycową, oraz Indyk pieczony ziołami z sosem.
Instrukcje
Wyjmij indyka z lodówki co najmniej 30 minut przed pieczeniem. Poklep indyka do sucha i ustaw na stojaku w kształcie litery V w dużej patelni do pieczenia. Natrzeć indyka oliwą i doprawić do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Wypchaj jamę połówkami cytryny, rozgniecionym czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem, szałwią i liściem laurowym. Indyka pieczemy około 2 i pół godziny, aż wszystko się zrumieni i termometr błyskawiczny włożony między nogę a udo 16
W małej misce wymieszaj dżem morelowy, sok z cytryny, skórkę z cytryny i szałwię i dopraw solą i pieprzem. Mikrofalówka glazury, aż lekko rozcieńczone, o 20 sekund.
Posmaruj indyka połową glazury i piecz przez około 15 minut, aż skóra będzie w Kolorze mahoniowym.
Indyka posmaruj pozostałą glazurą i piecz przez około 15 minut dłużej, aż skóra będzie głęboka i termometr błyskawicznie odczytany włożony między nogę a udo 17
Przechylić indyka, aby odsączyć wszystkie soki z jamy do patelni.
Przenieś indyka na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 45 minut.
Odtłuścić tłuszcz z kapieli na patelni. Ustawić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Dodać wywar z indyka i gotować przez 2 protokół, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni.
W średnim rondlu roztopić masło.
Dodać mąkę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż gładka, o 2 protokół. Odcedzić 3 1/2 szklanki płynu na patelni do rondla i ubijać, aby wymieszać. Doprowadzić sos na wolnym ogniu i gotować na umiarkowanie małym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Natkę pietruszki, szałwię i tymianek wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Wlać sos do małego dzbanka. Pokroić indyka i podawać z sosem.