Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym
Need a przystawka bezglutenowa? Dziki indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 13g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, indyka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Rolada z indyka z dzikim ryżem i Rabarbarowo-wiśniowym farszem, Klon-glazurowany Indyk z farszem z dzikiego ryżu, oraz Granat-Glazurowany Indyk Z Farszem Z Dzikiego Ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Co najmniej 2 godziny przed pieczeniem indyka, posiekaj szyję indyka na kawałki J-calowe.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szyję, indycze serce i żołądek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kawałki indyka są dobrze rumiane, o 10 protokół.
Dodaj Czas, doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki na patelni. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Odcedzić wywar i odstawić na bok.
Pozostaw 5 minut i odtłuść tłuszcz, który unosi się na powierzchnię. Powinieneś mieć zapas 1 quarts; w razie potrzeby dodaj wodę do zapasu. (Zapas można przygotować do 1 dnia wcześniej, schłodzić, przykryć i schłodzić.) Odstawić.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°. Obróć indyka na piersi. Luźno wypełnij jamę szyi farszem. Używając cienkiego drewnianego lub metalowego szpikulca, przypnij skórę szyi indyka do pleców. Fold indyki skrzydła akimbo za plecami lub związać z ciałem z kitchen string. Luźno wypełnić dużą jamę ciała częścią farszu i przykryć farszem folią.
Umieść pozostały farsz w lekko maślanej zapiekance, przykryć i przechowywać w lodówce do pieczenia jako przystawka. Związać pałeczki perkusyjne razem z sznurkiem kuchennym.
Włożyć indyka, pierś do góry, na stelażu na patelni do pieczenia. Przetrzyj całość z 4 łyżkami zmiękczonego masła. Doprawić łyżeczką soli i łyżeczką pieprzu. Szczelnie przykryj obszar piersi folią aluminiową.
Wlać 2 szklanki wywaru na dno patelni.
Piecz indyka, fastrygując co 40 minut z sokami na dnie patelni (podnieś folię, aby dotrzeć do obszaru piersi), aż termometr do mięsa włożony w mięsistą część uda (ale nie dotykając kości) czyta 77° i farsz jest co najmniej160, około 3 godzin. Gdy kapanie odparuje, dodać wodę do zwilżania (około 1 szklanki na raz). W ciągu ostatnich 45 minut usuń folię i kilka razy utwardzaj, aby brązowić skórę.
Przełożyć indyka na duży talerz i odstawić na co najmniej 20 minut przed wyrzeźbieniem. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 177°. przykryć i piec farsz aż do ogrzania przez, o 20 protokół.
W międzyczasie wlewamy kapiele z patelni do filiżanki separatora.
Odstawić 5 minut; następnie wylać i zarezerwować kapiele i wyrzucić tłuszcz. Kroplówki z pozostałym 1-litrowym zapasem należy odstawić na patelnię.
Umieść patelnię na dwóch palnikach na dużym ogniu i zagotuj wywar, skrobając rumiane kawałki na dnie patelni drewnianą łopatką. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 2 filiżanek, 10 do 15 minut.
W małej misce, posypać skrobię kukurydzianą do portu i mieszać do rozpuszczenia. Wymieszać na patelni i gotować, aż sos lekko zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Jedną łyżkę na raz, ubić pozostałe 2 łyżki masła, aż się stopią. Doprawić solą i pieprzem. Odcedzić sos i przelać do rozgrzanej rondla.
Indyka pokroić i podawać z farszem i sosem. Jeśli ciemne mięso wydaje się nieco różowe, nie przejmuj się, ponieważ jest bezpieczne do jedzenia. Jeśli chcesz, aby był gotowany dłużej ze względów estetycznych, Wytnij uda i pałeczki z tuszy i piecz je w temperaturze 350 stopni F przez kilka minut, aż mięso nie będzie miało śladu różu. Lub kuchenka mikrofalowa na wysoki w odstępach 30 sekund, aż mięso wygląda dobrze zrobione.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;