Indyk Tostadas z sosem żurawinowym Chipotle
Indyk Tostadas z żurawinowym sosem Chipotle może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 405 kalorii, 24g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. Jeśli masz wodę, olej roślinny, chipotle chili w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć żurawinę, można śledzić to danie główne z Budyń chlebowy z suszoną żurawiną jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk Tostadas z sosem żurawinowym Chipotle, Miodowy Chipotle Sos Żurawinowy (Hamburgery Z Indyka), oraz Przepis Na Indyka Chipotle Z Żurawiną.
Instrukcje
W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać składniki sosu do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 10 do 15 minut lub aż żurawiny popped i sos zgęstnieje.
Tymczasem w 10-calowej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać indyka, kminek, oregano i chili w proszku; wymieszać. Gotować 5 do 7 minut lub aż indyk jest dokładnie ogrzany.
Rozgrzać ponownie wysuszoną fasolę zgodnie z zaleceniami puszki.
Aby zebrać tostadas, rozprowadzić każdą skorupę Tostada z ciepłą refried fasoli. Top z indykiem, sałatą i sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.