Indyk Szkliwiony Klonem

Indyk Szkliwiony Klonem
Klon szkliwiony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 891 kalorii, 105g białka, oraz 39g tłuszczu. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, szałwię, pieczone na cydrze warzywa i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Indyk szkliwiony klonem, Indyk szkliwiony klonem, oraz Indyk szkliwiony klonem.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 450 F. w małej misce, połączyć syrop klonowy i sok pomarańczowy do glazury; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Syrop KlonowySyrop Klonowy
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść indyka w dużej metalowej patelni do pieczenia, od strony piersi w dół. Natrzeć indyka połową oleju i posypać połową soli i pieprzu. Odwróć indyka i ostrożnie oddziel skórę od piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Połącz tymianek, szałwię i masło i rozprowadź je pod skórą. Związać nogi razem ze sznurkiem do gotowania. Natrzeć powierzchnię indyka pozostałym olejem i posypać pozostałą solą i pieprzem. (Przepis można przygotować do tego momentu do 1 dnia wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cała TurcjaCała Turcja
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
4
Indyka i farsz kasztanowo-figowy wstawiamy do piekarnika. Po 30 minutach polewamy indyka szkliwem pomarańczowo-klonowym i przykrywamy luźno folią aluminiową. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie z kapiącą patelnią co 30 minut. Piecz indyka przez 1 1/2 do 2 godzin lub aż termometr włożony do uda zarejestruje 165 F.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
FarszFarsz
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Syrop KlonowySyrop Klonowy
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Farsz wyjąć po 1 godzinie i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
6
Włożyć do piekarnika pieczone na cydrze warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij indyka z patelni i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Wylać nadmiar tłuszczu z patelni, dodać wermut i gotować na średnim ogniu na płycie kuchennej, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
9
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
10
Pokrój indyka, podawaj i podawaj sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn