Indyk Szkliwiony Klonem
Klon szkliwiony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 891 kalorii, 105g białka, oraz 39g tłuszczu. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, szałwię, pieczone na cydrze warzywa i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Indyk szkliwiony klonem, Indyk szkliwiony klonem, oraz Indyk szkliwiony klonem.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 450 F. w małej misce, połączyć syrop klonowy i sok pomarańczowy do glazury; odstawić.
Umieść indyka w dużej metalowej patelni do pieczenia, od strony piersi w dół. Natrzeć indyka połową oleju i posypać połową soli i pieprzu. Odwróć indyka i ostrożnie oddziel skórę od piersi.
Połącz tymianek, szałwię i masło i rozprowadź je pod skórą. Związać nogi razem ze sznurkiem do gotowania. Natrzeć powierzchnię indyka pozostałym olejem i posypać pozostałą solą i pieprzem. (Przepis można przygotować do tego momentu do 1 dnia wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Indyka i farsz kasztanowo-figowy wstawiamy do piekarnika. Po 30 minutach polewamy indyka szkliwem pomarańczowo-klonowym i przykrywamy luźno folią aluminiową. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie z kapiącą patelnią co 30 minut. Piecz indyka przez 1 1/2 do 2 godzin lub aż termometr włożony do uda zarejestruje 165 F.
Farsz wyjąć po 1 godzinie i odstawić na bok.
Włożyć do piekarnika pieczone na cydrze warzywa.
Wyjmij indyka z patelni i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
Wylać nadmiar tłuszczu z patelni, dodać wermut i gotować na średnim ogniu na płycie kuchennej, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 2 minut.
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 4 do 5 protokół.
Pokrój indyka, podawaj i podawaj sos.