Klon szkliwiony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 891 kalorii, 105g białka, oraz 39g tłuszczu. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, szałwię, pieczone na cydrze warzywa i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Indyk szkliwiony klonem, Indyk szkliwiony klonem, oraz Indyk szkliwiony klonem.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 450 F. w małej misce, połączyć syrop klonowy i sok pomarańczowy do glazury; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Syrop Klonowy
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
Piekarnik
2
Umieść indyka w dużej metalowej patelni do pieczenia, od strony piersi w dół. Natrzeć indyka połową oleju i posypać połową soli i pieprzu. Odwróć indyka i ostrożnie oddziel skórę od piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Turcja
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Połącz tymianek, szałwię i masło i rozprowadź je pod skórą. Związać nogi razem ze sznurkiem do gotowania. Natrzeć powierzchnię indyka pozostałym olejem i posypać pozostałą solą i pieprzem. (Przepis można przygotować do tego momentu do 1 dnia wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Masło
Pieprz Arbolowy
Cała Turcja
Tymianek
Szałwia Lekarska
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
4
Indyka i farsz kasztanowo-figowy wstawiamy do piekarnika. Po 30 minutach polewamy indyka szkliwem pomarańczowo-klonowym i przykrywamy luźno folią aluminiową. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie z kapiącą patelnią co 30 minut. Piecz indyka przez 1 1/2 do 2 godzin lub aż termometr włożony do uda zarejestruje 165 F.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNE
Farsz
Pomarańczowy
Cała Turcja
Glazura
Syrop Klonowy
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Termometr Kuchenny
Piekarnik
Patelnia
5
Farsz wyjąć po 1 godzinie i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
6
Włożyć do piekarnika pieczone na cydrze warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjmij indyka z patelni i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Wylać nadmiar tłuszczu z patelni, dodać wermut i gotować na średnim ogniu na płycie kuchennej, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
Patelnia
9
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 4 do 5 protokół.