Żurawinowo-pomarańczowy glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 1008 kalorii, 129g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 57 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, oliwę z oliwek, koncentrat koktajlowy z soku żurawinowego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 91%. Spróbuj Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: termometr natychmiastowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
3
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Kawałki indyka opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Indyka posmarować olejem, posypać solą i pieprzem. Ułóż indyka, skórkę do góry, na blasze do pieczenia z grubym końcem piersi i ud w rogach, pałeczkami w środku. Piecz przez 1 godzinę i 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pałeczki Z Kurczaka
Cała Turcja
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Wyjąć indyka z piekarnika i posmarować szkliwem żurawinowo-pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Pomarańczowy
Cała Turcja
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wlać bulion na blasze do pieczenia, aby zapobiec kapanie z pieczenia i upiec indyka, pokrywając luźno folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, aż natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 165 stopni F do 170 Stopni F w najgrubszej części uda (nie pozwól termometr dotknąć kości), 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Bulion
Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Folia Aluminiowa
8
Przełożyć indyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
9
Szczotkuj obficie z większą ilością glazury i pozostaw 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
10
Tymczasem zeskrobać wszystkie soki i rumiane kawałki z blachy do pieczenia do dużej miarki. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz, który unosi się na powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Blacha Do Pieczenia
Patelnia
11
Podgrzać soki z patelni w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
12
Trzepaczka 2 do 3 łyżki glazury do soków na patelni (lub więcej w razie potrzeby), aby sos i doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu do smaków do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
13
Pokrój indyka i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
14
Udekoruj gałązkami ziół, pomarańczami i żurawiną, i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Pomarańczowy
SOS
15
W małym rondlu, doprowadzić sok żurawinowy, sok pomarańczowy, Marmolada i rozmaryn do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż glazura zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżką, często ubijając, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowy
Sok Pomarańczowy
Marmolada
Rozmaryn
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
16
Zdjąć z ognia.
17
Ubijamy masło, a następnie doprawiamy polewę solą i pieprzem.