Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy

Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy
Żurawinowo-pomarańczowy glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 1008 kalorii, 129g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 57 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, oliwę z oliwek, koncentrat koktajlowy z soku żurawinowego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 91%. Spróbuj Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: termometr natychmiastowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Kawałki indyka opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Indyka posmarować olejem, posypać solą i pieprzem. Ułóż indyka, skórkę do góry, na blasze do pieczenia z grubym końcem piersi i ud w rogach, pałeczkami w środku. Piecz przez 1 godzinę i 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Wyjąć indyka z piekarnika i posmarować szkliwem żurawinowo-pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wlać bulion na blasze do pieczenia, aby zapobiec kapanie z pieczenia i upiec indyka, pokrywając luźno folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, aż natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 165 stopni F do 170 Stopni F w najgrubszej części uda (nie pozwól termometr dotknąć kości), 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Przełożyć indyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
9
Szczotkuj obficie z większą ilością glazury i pozostaw 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
10
Tymczasem zeskrobać wszystkie soki i rumiane kawałki z blachy do pieczenia do dużej miarki. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz, który unosi się na powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
11
Podgrzać soki z patelni w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
12
Trzepaczka 2 do 3 łyżki glazury do soków na patelni (lub więcej w razie potrzeby), aby sos i doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu do smaków do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
13
Pokrój indyka i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
14
Udekoruj gałązkami ziół, pomarańczami i żurawiną, i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
15
W małym rondlu, doprowadzić sok żurawinowy, sok pomarańczowy, Marmolada i rozmaryn do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż glazura zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżką, często ubijając, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
MarmoladaMarmolada
RozmarynRozmaryn
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Zdjąć z ognia.
17
Ubijamy masło, a następnie doprawiamy polewę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn