Indyk solony i grillowany

Indyk solony i grillowany
Solony i grillowany Indyk to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz płatki pieprzu, tymianek, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Solony Cały Indyk, Indyk Solony, oraz Indyk solony Bridget.

Instrukcje

1
W ciężkim dużym garnku na dużym ogniu, przynieś 2 galony wody do wrzenia. Wymieszać sól i cukier do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Usuń z ognia i dodaj marchew, cebulę, seler, por, liście laurowe, ziarna pieprzu, nasiona kolendry, płatki czerwonej papryki, nasiona kopru włoskiego, anyż, tymianek, szałwia i pietruszka. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
MarchewMarchew
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CebulaCebula
PorPor
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Linia duża chłodnica z dużym workiem na śmieci ciężkich. Odcedzić solankę do chłodnicy, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
4
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
5
Przenieś, pierś do góry, do chłodnicy. Jeśli to konieczne, umieść dużą płytkę na górze, aby utrzymać indyka zanurzonego w cieczy. Tie bag szczelnie, a następnie zamknij chłodnicę i przenieś do chłodnego miejsca. Pozostawić do solanki indyka przez 12 godzin, obracając raz w połowie. Używając termometru sondy, sprawdzaj temperaturę cieczy co 3 godziny i w razie potrzeby dodaj opakowania zamrażarki zamknięte w plastikowych torebkach, aby utrzymać temperaturę na poziomie lub poniżej 4°.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Linia duża, obramowana blacha do pieczenia z ręcznikami papierowymi i blatem z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Wyjąć indyka z solanki i przenieść, piersi bok do góry, do stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
8
Odstawić na 30 minut, aby całkowicie odcedzić, a następnie osuszyć.
9
Przełożyć na patelnię. Włóż końcówki skrzydeł pod pierś i zwiąż pałeczki luźno razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Masło ułożyć na patelni obok indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Jeśli używasz grilla gazowego, otwórz kaptur, zapal wszystkie palniki i ustaw na wysoki. Zamknij kaptur i rozgrzej 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
12
Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dole i pokrywie oraz lekki węgiel drzewny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
13
Niech węgle palić aż całkowicie pokryte szarym popiołem, około 25 minut, a następnie rozmieścić wokół obwodu grilla tworząc okrąg.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
14
Przenieś patelnię do grilla i grilla. Jeśli używasz grilla gazowego, Włącz wszystkie palniki na niskie. Podczas gotowania wyreguluj palniki, aby utrzymać temperaturę 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
15
W przypadku korzystania z grilla węglowego, w razie potrzeby obniżyć temperaturę poprzez częściowe zamknięcie otworów wentylacyjnych (nie zamykać całkowicie). Utrzymuj temperaturę, dodając 60 nowych węgli, prelit w rozruszniku komina, aż całkowicie pokryje się szarym popiołem, co godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
16
Gotuj indyka, fastrygując co 15 minut sokami z patelni (przechyl patelnię, aby soki wypłynęły z jamy) i obracając patelnię o 180° co godzinę, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony w najgrubszą część uda (nie dotykaj kości) zarejestruje 77°, około 1 1/2 godziny. (Czas może być dłuższy w niskich temperaturach. Unikaj często otwierania pokrywy z powodu szybkiej utraty ciepła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
17
Przełożyć indyka na talerz, przykryć luźno folią i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn