Indyk-Soczewica Chili

Indyk - soczewica Chili może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Super Bowl. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz seler, mieloną kurkumę, kiełbasę z indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 36%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szybkie i łatwe Chipotle Indyk Chili na # SundaySupper Chili Cook-Off, Dynia Indyk Chili: zdrowe Chili Cook Off Zwycięzca, oraz Resztki Indyka? Spróbuj tego łatwego pikantnego indyka i Pinto Bean Chili.
Instrukcje
Przynieś soczewicę i bulion warzywny do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, cebula, seler, i kiełbasa; gotować i mieszać, aż kiełbasa jest kruchy i nie Różowy, o 10 protokół. Wymieszać w pomidory, kurkuma, kminek, tymianek, i czerwona papryka płatki; gotować 5 minut więcej.
Wymieszać mieszankę kiełbasy do gotującej się soczewicy. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, 20 do 30 minut. Doprawić do smaku solą.
Każdą porcję udekorować łyżką jogurtu i posypką posiekanej natki pietruszki.