Indyk Przyprawiony Cajun
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Cajun-przyprawione indyka spróbować. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 70g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś łodygi selera, indyka, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Cajun przyprawiony łosoś, Brokuły Przyprawione Cajun, oraz Hamburgery Przyprawione Cajun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak w dużej ciężkiej patelni do pieczenia. Indyka lekko do środka i na zewnątrz doprawiamy solą i pieprzem, następnie mieszanką przypraw, wmasowując w skórę.
Przełożyć indyka, od strony piersi w dół, do przygotowanej patelni i przechowywać w lodówce, odkryte, na noc.
Wyjąć indyka z lodówki; odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wymieszać seler, pieprz i cebulę w średniej misce. Napełnij ubytki z indyka mieszanką warzywną, rozsypując pozostałe warzywa na dnie patelni.
Pieczony indyk, fastrygowanie od czasu do czasu, przez 1 godzinę. Korzystanie z ręczników papierowych, Odwróć indyka. Pieczeń, fastrygowanie od czasu do czasu, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 74°, 1-1 1/2 godziny dłużej.
Pozostaw na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem.