Rozmaryn pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 524 kalorie. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rozmarynu, ząbki czosnku, gałązki rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk Pieczony Z Rozmarynem, Pieczony indyk z suszoną solanką rozmarynową, oraz Piwo i rozmaryn pieczony indyk.
Instrukcje
1
Usuń podroby i szyję z indyka i wyrzuć. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Woda
2
Rozluźnić skórę od piersi indyka, nie odłączając jej; ostrożnie umieścić 2 gałązki rozmarynu pod skórą. Odstaw Pozostałe gałązki rozmarynu na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Indyka
Rozmaryn
3
Wymieszać sól i kolejne 3 składniki; posypać indyka do środka i na zewnątrz mieszaniną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sól
4
Posypać czosnkiem i skórką z cytryny w jamie indyka; stuff z cebulą i pozostałymi gałązkami rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
Rozmaryn
Czosnek
Cała Turcja
Cebula
5
Włożyć indyka, pierś do góry, na dużą płytką patelnię do pieczenia, wkładając pod nią końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Wlać sok z cytryny do indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Cała Turcja
7
W dużej misce wymieszać masło i 1 szklankę wina; dodać kwadraty z gazą i odstawić, aż płyn się wchłonie.
Dodaj pozostałe 2 szklanki wina i soku pomarańczowego do patelni; piec 3 godziny i 30 minut więcej lub do termometru mięsa włożonego do uda rejestry 180, fastrygowanie co 30 minut z sokami z patelni. Zwilż gazę sokami z patelni, aby łatwo ją usunąć.