Indyk pieczony z pomarańczą i estragonem

Indyk pieczony z pomarańczą i estragonem
Jeśli masz o 4 godziny i 25 minut do spędzenia w kuchni, pomarańczowy & estragon pieczony indyk może być spektakularny bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. To danie główne ma 751 kalorii, 97g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wino, ząbki czosnku, pomarańczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Spróbuj Bay & orange roast turkey, Rozmaryn-Pomarańcza Pieczony Indyk, oraz Pieczony Indyk Z Szałwią I Sosem Pomarańczowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Linia puszki do pieczenia z bardzo dużą długością folii o podwójnej grubości. Zważyć indyka, aby obliczyć czas gotowania, pozwalając na 40 minut na kg dla pierwszych 4 kg, a następnie 50 minut na każdy kg powyżej tej wagi (Indyk o tej wielkości powinien zająć 3-4 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Włożyć masło do miski i drobno zetrzeć skórkę z pomarańczy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać posiekany estragon, czosnek i przyprawy i dobrze wymieszać. Możesz to zrobić 3 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Delikatnie wsuń palce pod skórę indyka, zaczynając od końca szyi ptaka, odsuwając skórę od piersi i górnej części podudzia. Teraz rozprowadź smakowe masło pod skórą, uważając, aby go nie rozerwać. Nie będziesz w stanie dotrzeć aż do podudzia, ale możesz złagodzić masło wzdłuż wygładzając je przez skórę. Ćwiartkę pomarańczy i włożyć do indyka z cebulą i pęczkiem estragonu (krok po kroku). Możesz to zrobić przedwczoraj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Indyka doprawić solą i pieprzem, a następnie unieść na wyłożoną folią blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Wlej wino do jamy indyka, a następnie podnieś boki folii i przykryj wierzch ptaka warstwą folii. Piecz zgodnie z obliczonym czasem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Trzydzieści minut przed końcem czasu gotowania wyjąć folię z wierzchu indyka i dodać ziemniaki do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Aby sprawdzić, czy indyk jest ugotowany, przebij najgrubszą część uda szaszłykiem, a soki, które się wyczerpują, powinny być jasne, a nie różowe. Jeśli są różowe, kontynuuj pieczenie, sprawdzając w odstępach 10-minutowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
10
Wyjąć indyka, przełożyć na ciepły półmisek i odstawić na 30-40 minut przed wyrzeźbieniem. W międzyczasie podgrzej piekarnik do 200C/180C / gas 6 i gotuj ziemniaki jeszcze 30 min, z farszem i kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Podawać indyka udekorowanego ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn