Indyk miodowo-jabłkowy z sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.62 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 565 kalorii, 70g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk z miodem w sosie śmietanowym, Sos Z Indyka Jabłkowego, oraz Jabłko-Bourbon indyk i sos.
Instrukcje
1
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Woda
2
Połącz cukier i wodę w rondlu i gotuj 5 minut na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wyjąć z ognia; wymieszać sok, ocet, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Pieprz
Sok
Sól
4
Połącz mieszaninę indyka i soku w dużej torbie do gotowania w piekarniku. Uszczelnić; marynować w lodówce 24 godziny.
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania lub na stojaku ustawionym na płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Cała Turcja
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Do Pieczenia
Patelnia Brojlerów
8
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny i 10 minut lub aż termometr zarejestruje 180, polewając od czasu do czasu marynatą 2 szklanki. (Przykryj indyka luźno folią, jeśli zrobi się zbyt brązowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
Folia Aluminiowa
9
Wyjąć indyka z piekarnika. Przykryć indyka luźno folią; odstawić na co najmniej 10 minut przed wyrzeźbieniem. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
10
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
11
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg.
12
Spuścić kapiele do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
13
Dodaj 1/2 szklanki marynaty, bulion, brandy i miód do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Bulion
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Połączyć 1/4 szklanki marynaty i mąki; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
15
Dodaj do mieszanki sosu w rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień. Dusić 15 minut; często mieszać.