Indyk Glazurowany Miodowo-Limonkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj szkliwionego indyka miodowo-limonkowego. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 46g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 22. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś mieszankę farszu kuchennego, miód, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Honey Lime Glazed Salmon / / miód dla hunny, Łosoś szkliwiony Honey 'N' Lime, oraz Kurczak Glazurowany Limonkowo-Miodowy.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować i mieszać 5 min.
Dodać kminek i ancho w proszku; gotować 1 min., mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 3 szklankach wody; doprowadzić do wrzenia.
Dodać mieszanki farszu; dobrze wymieszać. Przykryć; zdjąć z ognia.
Odstawić 5 min.; puch z widelcem. Fajne 15 min.
W międzyczasie Usuń i wyrzuć szyję i podroby z ubytków indyka. Uwolnij nogi z pozycji schowanej, ale nie przecinaj pasma skóry.
Na patelni ułożyć indyka, pierś do góry.
Piekarnik rozgrzać do 163°. Stuff indyka z mieszanką farszu; obrócić skrzydła do tyłu, aby utrzymać skórę szyi w miejscu. Pierś luźno przykryć folią, aby zapobiec przerostowi.
Piec 3 godziny, fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni. Tymczasem połączyć opatrunek i 3 łyżki. każdy miód i sok z limonki.
Odkryj indyka; kontynuuj pieczenie 45 min. do 1 godziny lub do czasu zakończenia (165F), szczotkowanie mieszaniną opatrunkową przez ostatnie 15 minut.
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić 15 min. przed rzeźbieniem. W międzyczasie usuń nadmiar tłuszczu z kapieli z indyka i wlej do rondla; dodaj pozostały sok z limonki i miód. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając.
Podawać indyka z ciepłym sosem.