Indyk cytrynowo-ziołowy z sosem cytrynowo-czosnkowym

Indyk cytrynowo-ziołowy z sosem cytrynowo-czosnkowym
Cytrynowo-ziołowy Indyk z sosem cytrynowo-czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 86g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Mieszanka liści kopru włoskiego, cytryna, Skrót Turcja czas, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cytrynowo-Czosnkowy Pieczony Sos Z Indyka I Białego Wina, Grillowany Indyk z sosem Herbaciano-cytrynowym, oraz Cytrynowo-pieprzowy Indyk z sosem Boczkowym.

Instrukcje

1
Wykonaj 4 długie kawałki o głębokości 1/2 cala w cytrynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2
Miejsce w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Pokrywa i kuchenka mikrofalowa na wysokie 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść główkę czosnku w średniej misce bezpiecznej dla mikrofalówki; dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć czosnek. Przykryć miskę i kuchenkę mikrofalową na wysoki do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Przenieść czosnek na powierzchnię roboczą; ostudzić i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
5
Wlać sok z cytryny z miski do małej filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Cytrynę pokroić na pół i wycisnąć sok do tej samej filiżanki; rezerwy sok do sosu. Zeskrobać wszystkie owoce i pestki z połówek Skórki wewnętrznej; wyrzucić wnętrze. Posiekaj skórkę. Zmiksuj skórkę i czosnek w mini procesorze, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
7
Dodać masło i wszystkie pozostałe składniki; proces do mieszania. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
8
Przenieś do miski. Sok z cytryny i masło cytrynowo-ziołowe przykryć osobno; schłodzić. Przed użyciem doprowadzić masło do temperatury pokojowej. Dobrze zachowany: metoda mikrofalowa dla cytryny to zgrabna sztuczka. Jest to dwuminutowy sposób na przygotowanie świeżych "zakonserwowanych" cytryn w stylu marokańskim (które zwykle leczą się od tygodnia do miesiąca). TEST-wskazówka kuchenna: liście kopru włoskiego, delikatne, pierzaste, ciemnozielone liście wyrastające ze świeżej Cebulki kopru włoskiego, mają smak kopru włoskiego. Na rynku poszukaj żarówek kopru włoskiego, które nadal mają dołączone liście (zauważysz, że niektóre żarówki zostały zbyt blisko przycięte).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Przenieść 2 łyżki masła cytrynowo-ziołowego do małej miseczki; rezerwy na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Główną jamę indyka posypać solą i pieprzem i posmarować 2 łyżkami masła cytrynowego. Zaczynając od końca szyi indyka, ostrożnie wsuń rękę między skórę a mięso piersi, ud i górnych podudzi, aby rozluźnić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Rozłóż masło cytrynowe na udach i pałeczkach po obu stronach. Ułóż kilka plastrów cytryny pod skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
5
Rozłóż pozostałe masło na mięsie piersi; plastry cytryny umieść na maśle pod skórą. Wypełnić główną jamę pozostałymi plastrami cytryny, gałązkami pietruszki i szałwii oraz liśćmi kopru włoskiego. Zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
6
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Na Zewnątrz indyka natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
7
Wlać wywar na patelnię. Pieczony indyk do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda w granicach 74° do170, około 3 godzin. Przechyl indyka tak, aby soki z głównej jamy spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Przelej indyka na talerz. Namiot bardzo luźno z folią; odstawić na co najmniej 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni). Pan rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Zeskrobać soki i rumiane kawałki z zastrzeżonej patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka off tłuszczu, zastrzegając 2 łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodaj tyle bulionu do soków, aby zmierzyć 1 2/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Ciepło zarezerwowane 2 łyżki tłuszczu w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać czosnek i szalotka; podsmażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
5
Dodać mąkę; ubijać na złoty kolor, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Dodać odtłuszczone soki z patelni i 2 szklanki wywaru. Doprowadzić do wrzenia, ubijając, aż będzie gładka. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zredukuje się do pożądanej konsystencji, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Ubij 2 łyżki reserved lemon butter, 2 łyżki reserved lemon juice, skórkę cytrynową i cukier, następnie zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
W razie potrzeby ubić w crme frache. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
* Dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrème fraîche* (opcjonalnie)crème fraîche* (opcjonalnie)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekane liście kopru włoskiegoposiekane liście kopru włoskiego3(zima)posiekane świeże liście kopru włoskiegoposiekane świeże liście kopru włoskiego6świeże liście kopru włoskiegoświeże liście kopru włoskiego1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia2(może być lub przeglądać)posiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1mała głowapęczek świeżego szpinaku (okpęczek świeżego szpinaku (ok3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane1DużeSkórki z cytrynySkórki z cytryny11 funt cukinii,drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny3cytryny pokrojone w plastry o grubości 1/8 calacytryny pokrojone w plastry o grubości 1/8 cala2(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska10gałązki świeżej włoskiej pietruszkigałązki świeżej włoskiej pietruszki1duża szczyptasproszkowane nitki szafranu lub szafranusproszkowane nitki szafranu lub szafranu6świeże gałązki szałwiiświeże gałązki szałwii11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)1małeszalotka posiekanaszalotka posiekana1(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata6kilogramyIndyk, spłukany, poklepany na sucho wewnątrz i na zewnątrz; szyja, serce i żołądek zarezerwowane dla skrótu z indykaIndyk, spłukany, poklepany na sucho wewnątrz i na zewnątrz; szyja, serce i żołądek zarezerwowane dla skrótu z indyka4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSkrót Indyk Stock lub wodaSkrót Indyk Stock lub woda4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(lub więcej) Skrót Turcja Stock(lub więcej) Skrót Turcja Stock1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 1/2 patyczka) niesolone masło, temperatura pokojowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia49
Magazyn