Indyk

Indyk
Turcja trwa około 3 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,69 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1151 kalorii, 116 g białka i 66 g tłuszczu. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, selera i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Najlepszy sos z indyka do przygotowania i porady dotyczące rzeźbienia indyka według Sary Moulton, Domowy bulion z indyka cytrynowego i zupa z makaronem z indykiem jalapeno oraz PREZENT Z DZIEŃ INDYKA W MARYNOWANYM JOGURCIE Z INDYKIEM OXO.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 arkusz folii aluminiowej do namiotu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funtowa Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa Luzem1 Funtowa Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa Luzem
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Luzem Kiełbasa Włoska Lub WieprzowaLuzem Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa
3
Zdejmij opakowanie, odsącz indyka i osusz z zewnątrz papierowymi ręcznikami. Następnie usuń szyjkę i podroby z dwóch wgłębień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 Opakowanie Kostek Farszu ZiołowegoBochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego
4
Umieść indyka piersią do góry na płytkiej patelni o głębokości 2 1/2 lub 3 cali. Nafaszeruj indyka i posmaruj lub skrop indyka olejem. Doprawić solą i pieprzem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa w najgrubsze miejsce uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Umieść indyka w piekarniku nagrzanym na 325 stopni F. Nie polewać ani nie otwierać drzwiczek piekarnika przez 2 godziny i 10 minut czasu gotowania. Po upływie 2 godzin i 10 minut gotowania indyk będzie jasnozłoty. Posmaruj indyka pozostałą oliwą, połóż namiot z lekkiej folii aluminiowej na piersi i kontynuuj smażenie. Kontynuuj pieczenie, aż udo osiągnie temperaturę 180 stopni F. Po zakończeniu odstaw indyka na 20 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Na patelni pokruszyć kiełbasę i smażyć, aż przestanie być różowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wyjmujemy na papierowy ręcznik, żeby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
9
Odcedź patelnię, zachowując 1 łyżkę tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Jabłko podsmaż na tłuszczu. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
11
Rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż cebulę i seler (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
12
Zdjąć z ognia.
13
Do dużej miski włóż suszone kostki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Dodać pietruszkę, szałwię, majeranek, tymianek, sól, pieprz oraz podsmażoną cebulę, seler i jabłko. Wrzucić do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
15
Dodać roztopione masło i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
16
Dodaj jajko i dokładnie wmieszaj w masę nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
17
Do zwilżonego bulionu dodać bulion i dobrze wymieszać. Nie bój się zanurzyć rąk w mieszance, aby dokładnie wymieszać i wymieszać składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
18
Użyj farszu do nadziewania 12-funtowego indyka lub jako przystawki, natłuszczając 2-litrową zapiekankę i napełniając dressingiem. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut. Jeśli chcesz mieć chrupiącą wierzchnią skórkę, na ostatnie 5 minut pieczenia zdejmij pokrywkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn