Indyk

Indyk
Turcja trwa około 3 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 3,69 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1151 kalorii, 116 g białka i 66 g tłuszczu. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, selera i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Najlepszy sos z indyka do przygotowania i porady dotyczące rzeźbienia indyka według Sary Moulton, Domowy bulion z indyka cytrynowego i zupa z makaronem z indykiem jalapeno oraz PREZENT Z DZIEŃ INDYKA W MARYNOWANYM JOGURCIE Z INDYKIEM OXO.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 1 arkusz folii aluminiowej do namiotu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funtowa Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa Luzem1 Funtowa Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa Luzem
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Luzem Kiełbasa Włoska Lub WieprzowaLuzem Kiełbasa Włoska Lub Wieprzowa
3
Zdejmij opakowanie, odsącz indyka i osusz z zewnątrz papierowymi ręcznikami. Następnie usuń szyjkę i podroby z dwóch wgłębień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego1 Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 (12 Uncji) Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 Opakowanie Kostek Farszu ZiołowegoBochenek Suszonego Białego Chleba Pokrojonego W Kostkę Lub 1 Opakowanie Kostek Farszu Ziołowego
4
Umieść indyka piersią do góry na płytkiej patelni o głębokości 2 1/2 lub 3 cali. Nafaszeruj indyka i posmaruj lub skrop indyka olejem. Doprawić solą i pieprzem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa w najgrubsze miejsce uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Umieść indyka w piekarniku nagrzanym na 325 stopni F. Nie polewać ani nie otwierać drzwiczek piekarnika przez 2 godziny i 10 minut czasu gotowania. Po upływie 2 godzin i 10 minut gotowania indyk będzie jasnozłoty. Posmaruj indyka pozostałą oliwą, połóż namiot z lekkiej folii aluminiowej na piersi i kontynuuj smażenie. Kontynuuj pieczenie, aż udo osiągnie temperaturę 180 stopni F. Po zakończeniu odstaw indyka na 20 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Na patelni pokruszyć kiełbasę i smażyć, aż przestanie być różowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Wyjmujemy na papierowy ręcznik, żeby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Odcedź patelnię, zachowując 1 łyżkę tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Jabłko podsmaż na tłuszczu. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
11
Rozpuść 2 łyżki masła i podsmaż cebulę i seler (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
12
Zdjąć z ognia.
13
Do dużej miski włóż suszone kostki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Dodać pietruszkę, szałwię, majeranek, tymianek, sól, pieprz oraz podsmażoną cebulę, seler i jabłko. Wrzucić do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
15
Dodać roztopione masło i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
16
Dodaj jajko i dokładnie wmieszaj w masę nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
17
Do zwilżonego bulionu dodać bulion i dobrze wymieszać. Nie bój się zanurzyć rąk w mieszance, aby dokładnie wymieszać i wymieszać składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
18
Użyj farszu do nadziewania 12-funtowego indyka lub jako przystawki, natłuszczając 2-litrową zapiekankę i napełniając dressingiem. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut. Jeśli chcesz mieć chrupiącą wierzchnią skórkę, na ostatnie 5 minut pieczenia zdejmij pokrywkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn