Indyjskie ziemniaki z czarnymi i żółtymi ziarnami gorczycy
Przepis Indian ziemniaki z czarnych i żółtych nasion gorczycy może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 40 minut. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 185 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, rzepak, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki indyjskie z ziarnami gorczycy (Sookhi Bhaji), Kalafior i ziemniaki z czarną gorczycą, oraz Kalafior Z Czarnymi Ziarnami Gorczycy.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki. olej i nasiona gorczycy na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, przykryte, aż nasiona zaczną pękać. Wymieszać nasiona kminku i kurkumę; następnie wymieszać ziemniaki, 1 łyżeczka. sól i pieprz.
Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i dodaj 1 łyżkę. woda. Gotować, pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie, 20 do 25 minut.
Dodaj pozostałe 2 łyżki. olej, kolendra, kminek, cayenne i sól do smaku. Gotować, odkryte, obracając od czasu do czasu, aż ziemniaki są złote, 8 do 10 minut. Wymieszać z kolendrą.