Indyjskie ziemniaki z czarnymi i żółtymi ziarnami gorczycy

Indyjskie ziemniaki z czarnymi i żółtymi ziarnami gorczycy
Przepis Indian ziemniaki z czarnych i żółtych nasion gorczycy może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 40 minut. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 185 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, rzepak, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki indyjskie z ziarnami gorczycy (Sookhi Bhaji), Kalafior i ziemniaki z czarną gorczycą, oraz Kalafior Z Czarnymi Ziarnami Gorczycy.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki. olej i nasiona gorczycy na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, przykryte, aż nasiona zaczną pękać. Wymieszać nasiona kminku i kurkumę; następnie wymieszać ziemniaki, 1 łyżeczka. sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona KminkuNasiona Kminku
ZiemniakZiemniak
KurkumaKurkuma
PieprzPieprz
NasionaNasiona
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i dodaj 1 łyżkę. woda. Gotować, pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
3
Dodaj pozostałe 2 łyżki. olej, kolendra, kminek, cayenne i sól do smaku. Gotować, odkryte, obracając od czasu do czasu, aż ziemniaki są złote, 8 do 10 minut. Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KolendraKolendra
ZiemniakZiemniak
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
KminekKminek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn