Indyjskie Marynowane Warzywa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marynowanych warzyw przyprawionych indyjskimi przyprawami. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 275 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz nasiona gorczycy, imbir, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Indyjskie Marynowane Warzywa, Indyjskie Warzywa przyprawione i prosta cebula dal, oraz Indyjskie warzywa w kwaśnej śmietanie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121° z półką w środku.
Wykończ koniec z ogórka, a następnie podziel na połowę wzdłuż. Zeskrobać i wyrzucić nasiona za pomocą małej łyżki, a następnie pokroić w 2-na 1/2-calowe patyczki.
Kalafior i marchew ugotować razem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą (1 1/2 łyżki soli na 3 ćwiartki wody), mieszając od czasu do czasu, 1 minutę.
Odcedzić w durszlak, a następnie umieścić durszlak w kąpieli lodowej.
Odcedzić ponownie w durszlaku, a następnie pokroić warzywa bardzo suche.
Ułóż kalafior, marchew i ogórek w 1 warstwie na płytkiej patelni o wymiarach 17 na 12 cali i piecz, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą suche i lekko kulejące, około 30 minut.
Czosnek i imbir z 1 łyżeczką soli w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, a następnie przenieść do miski. Nasiona gorczycy wrzucić do młynka do przypraw, aż będą grubo zmielone, następnie wymieszać z pozostałymi przyprawami.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Wlać olej po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować, po stronie powlekania. Gdy olej po prostu zaczyna palić, dodać chiles i mieszankę przypraw i gotować, mieszając, 10 sekund.
Dodać mieszaninę czosnku i gotować, mieszając, aż złoty, o 15 sekund.
Dodać warzywa, ocet i brązowy cukier i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Przełożyć do płytkiego naczynia i schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i schłodzić, wstrząsając raz lub dwa razy dziennie, 1 tydzień (aby umożliwić rozwój smaków).
Marynowane warzywa można schłodzić do 3 tygodni.