Indyjski Pudding Ryżowy
Indyjski Pudding ryżowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 540 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mleko kokosowe, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Indyjski Pudding Ryżowy, Indyjski Pudding Ryżowy, oraz Phirni (Indyjski Pudding Ryżowy).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej patelni nonstick saute na średnim ogniu połączyć ugotowany ryż i mleko.
Podgrzewaj, aż mieszanina zacznie się gotować. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć, często mieszając, około 5 minut.
Zwiększ ciepło do średniego, dodaj ciężką śmietanę, mleko kokosowe,cukier i kardamon i kontynuuj gotowanie, aż mieszanina zacznie ponownie zagęszczać, około 5 do 10 minut. Użyj trzepaczki, aby zapobiec zbrylaniu się kardamonu. Gdy mieszanina zaczyna się zagęszczać, wyjąć z ognia i wymieszać rodzynki i pistacje.
Przenieść mieszaninę do pojedynczych naczyń lub szklanej miski i umieścić folię bezpośrednio na powierzchni budyniu.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.