Indyjska ryba przyprawiona z ogórkowym smakiem
Indyjska ryba przyprawiona z ogórkowym smakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, beztłuszczowy jogurt, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Spiced Ruby and Emerald Indian Pepper Relish-Chutney, Tacos Rybne Z Ogórkowym Smakiem, oraz Indyjskie ciasteczka rybne.
Instrukcje
Wymieszać jogurt, 2 łyżeczki imbiru, czosnek, curry, kminek i pieprz cayenne w średniej misce.
Dodaj rybę i obróć, aby równomiernie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub na noc, okazjonalnie obracając ryby.
Wymieszaj ogórek, ocet, posiekaną kolendrę i pozostałe 2 łyżeczki imbiru w małej misce. Doprawić lekko do smaku pieprzem. Czy AHEAD Relish może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce, mieszając od czasu do czasu.Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Stojak do grilla szczotkowego z oliwą z oliwek. Zeskrobać nadmiar marynaty jogurtowej z ryb; posypać rybę solą i pieprzem. Grill ryby aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 6 minut na stronie.
Przenieś rybę na talerze. Łyżka ogórka rozkoszować obok; udekorować gałązkami kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.