Indonezyjski Makaron Smażony (Bakmi Goreng)
Indonezyjski smażony makaron (Bakmi Goreng) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 456 kalorii, 25g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz kapustę napa, olej arachidowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mie Goreng-Indonezyjski Makaron Smażony, Jak gotować: Nasi goreng (indonezyjski / malajski smażony ryż), oraz Indonezyjskie Krewetki Smażony Ryż-Nasi Goreng {Secret Club} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Wlać jajka na patelnię; zawirować, aby utworzyć cienki omlet. Gotować 1 minutę lub aż gotowane na dnie. Ostrożnie obrócić omlet; gotować 30 sekund.
Zwiń omlet; przetnij rolkę w poprzek na cienkie paski. Trzymaj ciepło.
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić i odstawić.
Podgrzej wok na dużym ogniu.
Dodać 2 łyżki oleju; wirować.
Dodać kurczaka, wieprzowinę i czosnek; Stir-fry 1 1/2 protokół.
Dodaj kapustę, zieloną cebulę i seler; smażyć 1 minutę. Wymieszać z bulionem, kecap manis i sosem sojowym.
Dodaj makaron; stir-smażyć 3 minuty lub aż dokładnie ogrzane i makaron zaczynają lekko brązowy.
Dodać jajko; wrzucić delikatnie. Top ze smażoną cebulą.