Indonezyjski Grillowany Miecznik

Indonezyjski Grillowany miecznik może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.43 za porcję. Idź do sklepu i odebrać olej z orzeszków ziemnych, sok z cytryny, korzeń imbiru, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 98 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 91%. Spróbuj Grillowany bakłażan po indonezyjsku z pikantnym sosem orzechowym, Indonezyjska grillowana fasolka szparagowa z sosem cytrynowym aioli, oraz Grillowana miecznik na grillowanych letnich warzywach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz sos sojowy, olej rzepakowy, Skórka z cytryny, sok z cytryny, korzeń imbiru, czosnek i musztarda w misce.
Połowę sosu wlać do niskiego płaskiego naczynia, które jest wystarczająco duże, aby utrzymać miecznika w jednej warstwie.
Ułóż miecznika na wierzchu sosu i rozłóż pozostały sos na wierzchu. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub najlepiej na noc.
Trzydzieści minut przed gotowym do podania, zbuduj ogień węglem drzewnym lub rozgrzej grill gazowy.
Gdy węgle są średnio gorące, posmaruj ruszt do gotowania olejem, aby zapobiec przywieraniu ryby.
Wyjmij rybę z marynaty, pozwalając, aby część imbiru przylgnęła do ryby i wyrzuć marynatę.
Posyp rybę obficie solą i umieść na węglu. Gotować przez 5 minut z każdej strony, aż nie będzie już różowy w środku.
Umieść na talerzu, przykryj szczelnie folią aluminiową i pozostaw na 10 do 15 minut.
Podawać na gorąco lub na ciepło.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Alzacki-inspirowany nutami limonki, zielonego jabłka,białego kwiatu i kamienia. Po nosie są smaki gruszki Anjou, białej nektaryny icitrusu. Żywa i rześka kwasowość równoważy to średnio mocne wino i przenosi je przez utrzymujące się wykończenie.