Indonezyjska Polędwica Wieprzowa
Polędwiczka z indonezyjskiej wieprzowiny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 4 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 24g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, ząbki czosnku, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indonezyjska Wieprzowina Satay, Indonezyjska Wieprzowina Satay, oraz Pieczeń Wieprzowa Po Indonezyjsku podobnych receptur.
Instrukcje
W misce połącz pierwsze sześć składników.
Włóż wieprzowinę do dużej plastikowej torebki, dodaj połowę marynaty. Uszczelnij worek i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 2 godziny, obracając od czasu do czasu. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę do fastrygowania.
Marynatę odcedzić i wyrzucić. Grilluj wieprzowinę, przykrytą, na gorącym ogniu przez 15-20 minut lub aż termometr mięsa odczyta 160° i soki będą czyste, od czasu do czasu zalewając marynatą.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje ulubione polędwiczki wieprzowe. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, sangiovese o średniej budowie uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne taninowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z nich jest Pascual Toso Malbec Reserve. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Pascual Toso Malbec Reserve]()
Pascual Toso Malbec Reserve
To złożone, ale dobrze zbilansowane wino prezentuje elegancki styl z nutami dojrzałych śliwek i owoców malin. Delikatne taniny i lekko opiekane, przyprawy i czekolada na podniebieniu i długie, utrzymujące się skoncentrowane wykończenie. Idealnie pasuje do czerwonych mięs, jagnięciny, makaronów i sfermentowanych serów.