Imbirowy okoń morski nad więdnącą zielenią
Imbirowy okoń morski nad Więdniałą zielenią wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.22 za porcję. To danie główne ma 153 kalorie, 19g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Mieszanka czosnku, wino marsala, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 11 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Imbirowy okoń morski nad więdnącą zielenią, Imbirowy okoń morski nad więdnącą zielenią, oraz Wilted Greens.
Instrukcje
Wytnij 4 (12-calowe kwadratowe kawałki) z folii aluminiowej. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pracując z 1 arkuszem folii na raz, umieść arkusze folii na powierzchni roboczej.
Umieść 1 1/2 szklanki szpinaku na środku każdego arkusza folii. Top z filetem z okonia morskiego.
Posypać 1 łyżeczką imbiru i 1/2 łyżeczki czosnku, następnie skropić 2 łyżki Marsali, 2 łyżeczki sosu sojowego i 1/2 łyżeczki oleju sezamowego na rybę i szpinak. Zbierz arkusze folii nad rybą. Złożyć w krawędziach folii i ścisnąć szczelnie do uszczelnienia.
Umieścić opakowania foliowe na ciężkiej dużej blasze do pieczenia.
Piec, aż szpinak zwiędnie i ryby jest po prostu gotowane przez, o 10 protokół.
Przenieść pakiety do szerokich płytkich misek. Fajne 5 minut. Otwórz opakowanie i złóż, aby odsłonić ryby, uważając na gorącą parę. Wyciśnij sok z limonki na rybę.
Posypać bazylią i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.