Imbirowe Tataki wołowe z sosem cytrynowo-sojowym
Imbirowe Tataki wołowe z sosem cytrynowo-sojowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Na 5,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 532 kalorie, 32G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cytryny, sos sojowy, mirin) i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Podobne przepisy to Imbirowe Tataki wołowe z sosem cytrynowo-sojowym, Satay Wołowy Z Sosem Imbirowym, oraz Tataki Wołowe Z Sosem Ponzu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. natrzyj 1 łyżkę oleju na wołowinę.
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać wołowinę do patelni i gotować, aż brązowy, obracając często, o 5 protokół.
Przełożyć wołowinę na patelnię. Pieczeń wołowa w piekarniku, aż termometr włożony do centrum rejestry 54° średnio rzadkie, o 35 protokół. Super.
Połącz sos sojowy i następne 6 składników w dużej plastikowej torebce.
Dodać wołowinę do marynaty. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż wołowina ostygnie, obracając w marynacie od czasu do czasu, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia. Wyrzucić marynatę z wołowiny.
Pokrój wołowinę w plastry o grubości 1/4 cala. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. Ułóż wołowinę na talerzach. Łyżka małych kopców daikon, imbir i zielonej cebuli na talerzach.
Dekoruj klinami cytryny i shiso.
Podawać z pojedynczymi miseczkami sosu cytrynowo-sojowego.