Imbir Pomarańcza Tilapia

Imbir Pomarańcza Tilapia
Imbirowa Tilapia pomarańczowa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 149 kalorii, 13g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 25 i kosztuje $1.13 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka zielonej cebuli, oleju roślinnego, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 53 minuty. Jest dostarczany przez Recipezaar. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Imbir Pomarańcza Tilapia, Grillowana Tilapia Pomarańczowo-Imbirowa, oraz Kelleigh ' S Orange Ginger Soy Tilapia.

Instrukcje

1
Aby przygotować marynatę, w małej misce, ubij razem sok pomarańczowy i obrany czosnek, imbir i olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Filety umieścić w płytkim naczyniu i przykryć marynatą na 20-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
3
Tilapię wyjąć z marynaty i zarezerwować.Filety zagrzebać w przyprawionej mące, aby pokryć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
TilapiaTilapia
4
Rozgrzać 2 tbs oleju w dużej patelni saute na średnim ogniu i dodać tilapia i gotować, aż lekko złoty 3-4 minut na stronę, a następnie usunąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj pozostałą marynatę do patelni doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ma konsystencję glazury, 3-4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
SOS polać tilapią i udekorować zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
TilapiaTilapia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W53 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia14
Magazyn