Imbir, Figa i żurawina Semifreddo z sosem jeżyn
Imbir, Figa i żurawina Semifreddo z sosem jeżyn to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 4G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz figi calimyrna, SOS jeżyn, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Apricot Semifreddo z sosem jeżyn, Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), oraz Lepszy niż sos żurawinowy z jeżyn babci dla podobnych receptur.
Instrukcje
Line 9x5x3-calowa patelnia metalowa z folią, rozciągająca się po bokach o 3 cale.
Żółtka, cukier i białe wino ubić w średniej metalowej misce, aby wymieszać. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody; mieszanka jajek ubijać stale, aż termometr cukierki rejestruje 71°, o 5 minut.
Zdjąć z wody. Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż chłodne i grube, o 5 protokół. Ubić skórką pomarańczową.
Ubij schłodzoną śmietanę do ubijania w dużej misce, aż uformują się szczyty.
Dodać masę jajeczną i delikatnie złożyć. Złóż posiekane figi, posiekaną żurawinę i mielony imbir.
Przenieść mieszaninę do przygotowanej patelni. Przykryć zwisem folii; zamrozić na noc. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Zamrozić.)
Obróć semifreddo na talerz. Odklej plastikową folię.
Odstawić 5 minut, aby lekko zmiękczyć. Srome semifreddo.
Umieścić 1 kawałek semifreddo na każdym talerzu.
Na każdym plasterku skropić SOS jeżyn i podawać.