Imbir-Curry wieprzowina z ryżem
Imbir-curry wieprzowina i ryż jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 466 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pastę curry, miód, morele i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Imbir Curry wieprzowina i ryż, Ryż Szafranowo-Imbirowy Z Tajską Czerwoną Zupą Curry, oraz Ryż i soczewica z liśćmi Curry i imbirem (Ven Pongal) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wieprzowinę posypać pieprzem i solą.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć wieprzowinę z patelni.
Połącz skórkę, sok i imbir w płytkim naczyniu; dodaj wieprzowinę, obracając się do płaszcza.
Podgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i pastę curry; gotować 2 minuty lub aż cebula będzie miękka, często mieszając.
Dodać mieszankę wieprzową, bulion, morele, miód i czosnek; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż wieprzowina zostanie wykonana.
Wyjąć wieprzowinę z patelni. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodać ryż; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.
Podawać mieszankę ryżu z wieprzowiną, a każdą porcję uzupełniać 1 łyżką zielonej cebuli.