Idealne kotlety wieprzowe mamy
Idealne kotlety wieprzowe mamy wymagają mniej więcej 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 37g białka, oraz 18g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2413 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odbierz kotlety wieprzowe, sól, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Spróbuj Najlepsze kotlety wieprzowe mamy, Mom ' s Best Ever ananas / Schab kotlety, oraz Kotlety schabowe mama ' s Crock Pot zupa pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć kminek, pieprz, i kolendra w ciężkiej patelni średniej. Wymieszać na średnim ogniu, aż pachnące i tosty, o 8 protokół. Lekko schłodzić.
Drobno zmielić opiekane przyprawy w blenderze, młynku do przypraw lub za pomocą moździerza i tłuczku.
Przełożyć do małej miski.
Wymieszać z cukrem i solą.
Przygotować patelnię i wieprzowinę:
Podgrzać dużą żeliwną patelnię do średnio wysokiej lub wysokiej temperatury (wystarczająco gorący, aby ugotować mięso).
Jeśli używasz kotletów z kością, zdobądź tłuszcz otaczający kotlety kilkoma pionowymi cięciami, aby zapobiec wyboczeniu kotletów podczas gotowania.
Na każdy kotlet schabowy posypać szczyptą suchych przypraw (około 1/8 łyżeczki lub trochę więcej). Używając palców, wcierać przyprawy do mięsa. Obrócić kotlety wieprzowe i powtórzyć po drugiej stronie.
Dodaj kotlety do patelni: gdy patelnia jest gorąca, dodaj łyżeczkę oleju lub tłuszczu do patelni i pokryj dno patelni. Tuż przed umieścić kotlety wieprzowe na patelni posypać każdą stronę odrobiną soli, lub można solić kotlety na patelni.
Umieść kotlety wieprzowe z najgrubszymi, kostnymi częściami w kierunku środka patelni, gdzie uzyskują najwięcej ciepła. Upewnij się, że kotlety nie tłoczą się zbytnio.
Być może trzeba je gotować partiami. Powinna być przestrzeń między kotletami na patelni lub mięso będzie parować i nie sear prawidłowo.
Podsmaż kotlety z obu stron: podsmaż kotlety schabowe, po około 2 minutach z każdej strony. Obserwuj uważnie, jak tylko kotlety są rumiane, odwróć je. Jak tylko przerzucisz kotlety wieprzowe, jeśli używasz żeliwnej patelni, możesz wyłączyć ciepło. Żeliwo bardzo dobrze trzyma ciepło, a na patelni będzie wystarczająco dużo ciepła, aby zakończyć gotowanie mięsa.
Przykryj patelnię, jeśli pracujesz z grubymi kotletami, aby zakończyć gotowanie: jeśli masz kotlety, które są dużo grubsze niż 3/4 cala (wiele sprzedawanych jest o grubości 1 1/2 cala), możesz umieścić pokrywę na patelni i pozwolić kotletom wieprzowym zakończyć gotowanie przez około 5 minut.
Jeśli używasz żeliwnej patelni i wyłączyłeś ciepło, powinno być wystarczająco dużo ciepła, jeśli przykryjesz patelnię, aby zakończyć gotowanie grubszego kotleta. Jeśli nie, włącz ciepło do niskiego poziomu i przykryj.
Najprostszym sposobem, aby powiedzieć, kiedy kotlety schabowe są zrobione jest nacisnąć na nich opuszkiem palca. Jeśli są twarde w dotyku, są gotowe. (Patrz test dotykowy.) Jeśli poczekasz, aż zobaczysz, że sok wycieka z górnej części kotleta, to na pewno jest zrobione. Można również sprawdzić temperaturę wewnętrzną wieprzowiny z termometrem cyfrowym; gdy wieprzowina rejestruje 63° w środku, to gotowe.