Hummus z Zakonserwowaną cytryną i suszonymi pomidorami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj hummusu z Zakonserwowaną cytryną i suszonymi pomidorami. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 116 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka suszonych pomidorów, sok z cytryny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hummus z Zakonserwowaną cytryną i suszonymi pomidorami, Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, oraz Konserwowany Hummus Cytrynowy.
Instrukcje
Ciecierzycę posortować i umyć; umieścić w misce. Przykryć ciecierzycę wodą do 2 cali powyżej ciecierzycy; przykryć i odstawić 8 godzin.
Połącz ciecierzycę i 6 szklanek wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 2 godziny lub do bardzo przetargu.
Odcedzić w durszlaku nad miską; rezerwa 2/3 szklanki płynu do gotowania.
Umieścić pomidory w misce; przykryć wrzącą wodą. Przykryć i odstawić 20 minut lub do przetargu; spuścić. Odstawić 1 łyżkę pomidorów.
Połączyć ciecierzyca, reserved 2/3 cup gotowania cieczy, tahini, sok, sól, kminek, pieprz, i czosnek w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Wymieszać pomidory i 1 łyżkę konserwowanej cytryny. Mieszanka łyżka na talerzu; rozprzestrzeniać się do 3/4-cala grubości.
Posypać 1 łyżką pomidorów, pozostałą 1 łyżką cytryny i natką pietruszki.