Hummus z chipsami Pita
Hummus z chipsami Pita może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 16 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, oliwę z oliwek, pieczywo pita i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Hummus z czerwonej papryki z chipsami Pita, Hummus Z Awokado + Pełnoziarniste Chipsy Pita, oraz Pesto Hummus i pełnoziarniste chipsy Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze, umieścić fasolę, reserved Bean liquid, tahini, 1/4 szklanki oleju, sok z cytryny, czosnek,sól i pieprz. Okładka; blend na dużej prędkości, zatrzymując blender od czasu do czasu, aby zeskrobać w dół boki, aż będzie gładka. Łyżka zanurzyć w naczyniu do serwowania.
Posypać natką pietruszki.
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Posmaruj obie strony każdego chleba pita 1 łyżką oleju.
Pokrój każdy chlebek pita na 8 klinów; oddzielne kliny, aby uzyskać 16 klinów na każdy chlebek pita.
Kładzie kliny, boki oleju do góry, na nieprzetworzonych arkuszach ciastek.
Piec 10 do 12 minut lub aż chipsy pita są chrupiące i lekko rumiane.