Huevos Rancheros
Przepis Huevos Rancheros jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 572 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Dobrze sprawdza się jako tani posiłek poranny. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, kolendrę, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), Huevos Rancheros, oraz Huevos Rancheros.
Instrukcje
Podgrzej dużą żeliwną patelnię.
Dodać ząbki czosnku i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko zmięknie i po prostu zaczyna czernieć na całym, o 5 protokół.
Dodaj pomidory i cebulę na patelni i gotować, aż lekko zmięknie i zwęglone na całym, o 7 minut dłużej. Czosnek obrać i przenieść warzywa do robota kuchennego; dodać chipotle i kolendry i puls, aż jeszcze lekko grube.
Dodać salsę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż lekko zgęstnieje, 3 do 4 protokół. Doprawić solą i ogrzać.
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju na dużej patelni, aż się połysk. Używając szczypiec, zanurz obie strony tortilli w gorącym oleju i gotuj, aż zmiękną, około 10 sekund; niech nadmiar oleju kapie z powrotem na patelnię.
Osuszyć na papierowych ręcznikach i ustawić tortillę na powierzchni roboczej. Powtórz z pozostałymi tortillami. Łyżka 1 1/2 łyżki sera na każdej tortilli, następnie luźno zwinąć je i ułożyć obok siebie w naczyniu do pieczenia 9-na-13-cala.
Posypać pozostałe 3/4 szklanki sera i piec przez około 10 minut, lub do enchiladas są rozgrzane przez i ser topi.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w patelni nonstick. Smażyć jajka na słońcu przez 3 do 4 minut. Ułóż 2 enchiladas na każdym talerzu i top z ciepłą salsą i smażonymi jajkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.