Houska
Houkan jest wegetariańska przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 15g białka, 21g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 12% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i podnieś skórkę z cytryny, jajka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 14 fanów. Działa dobrze jako przystawka. Z łyżką wynik 39%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Podgrzej mleko w małym rondlu, aż będzie się bąbelkować, a następnie zdejmij z ognia. Wymieszać masło do stopienia; ostudzić do letniego.
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić na kremowe, około 10 minut. W innej małej misce połączyć 2 całe jajka z żółtkiem; ubić lekko.
W dużej misce wymieszać razem 4 szklanki mąki, cukier biały, sól, skórkę z cytryny, bułkę i gałkę muszkatołową. Zrobić dobrze w środku tej mieszaniny i wlać schłodzone mleko, mieszaninę drożdży i ubite jajka. Ubijaj dobrze, aż powstanie luźne ciasto. Przykryć wilgotną szmatką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości, około 3 godzin.
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Delikatnie zagnieść ciasto i stopniowo włącz pozostałą szklankę mąki. Kontynuuj ugniatanie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut.
Ciasto podzielić na 3 porcje; 1 małą, 1 średnią i 1 dużą (lub jedną wielkości mandarynki, jedną wielkości pomarańczy i jedną wielkości grejpfruta).
Największy kawałek ciasta przeciąć na pół i rozwałkować na 2 długie liny o długości około 30 cali. Skręć liny razem i umieść w spiralę o średnicy 8 cali i umieść ją na lekko natłuszczonym arkuszu ciastek.
Średni kawałek ciasta przeciąć na pół i rozwałkować na 2 liny o długości około 20 cali każda. Skręć liny razem i umieść w pierścieniu na pierwszym kręgu ciasta.
Zwiń najmniejszy kawałek ciasta w linę o długości około 12 cali. Zwiń tę linę na wierzchu drugiego ciasta. Ukończony Bochenek powinien wyglądać jak piramida.
Odsłonięty Bochenek umieścić w nieogrzewanym piekarniku, aby podwoić rozmiar, około 2 godzin.
Wyjmij bochenek z piekarnika i rozgrzej do 325 stopni F (165 stopni C).
Lekko ubić zarezerwowane białko jajka i przeczesać Bochenek.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 30 do 40 minut lub aż lekko się zarumieni. Jeśli chleb zaczyna zbyt szybko brązowieć, przykryj folią aluminiową i kontynuuj pieczenie. Fajne na drucianym stelażu.