Hot Cross Buns
Gorące bułeczki krzyżowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 61 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 242 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Mieszanka żółtka, cynamonu, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Hot cross buns, Hot Cross Buns! Hot Cross Buns, oraz Hot Cross Buns dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać mleko, drożdże i 1 łyżeczkę cukru granulowanego.
Pozostawić mieszaninę 5 minut, lub do spienienia.
Do dużej miski przesiać razem mąkę, ziele angielskie, cynamon, sól i pozostały 1/2 szklanki cukru granulowanego.
Masło pokroić na kawałki i opuszkami palców lub blenderem do ciast zmiksować na mieszankę mąki, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Lekko ubić 1 całe jajko z żółtkiem. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i wlać drożdże i mieszaniny jaj, porzeczki, rodzynki, i skórki. Mieszaj mieszaninę, aż powstanie ciasto.
Przenieść ciasto na mąkę i z mąką ręce zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut.
Przełożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza.
Niech ciasto wyrośnie, pokryte folią, w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 1/2 godziny.
Masło 2 duże blachy do pieczenia.
Na posypanej mąką powierzchni z posypanymi mąką rękami krótko zagnieść ciasto i uformować na dwie 12-calowe kłody.
Pokrój każdą kłódkę w poprzek na 12 równych części. Uformuj każdy kawałek w kulkę i ułóż około 1 1/2 cala od siebie na blachach do pieczenia.
Niech bułki rosną, pokryte, w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, o 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Podczas gdy bułki rosną, lekko ubić Pozostałe jajko z drobnym cukrem, aby uzyskać glazurę jajeczną. Na lekko posypanej mąką powierzchni wałkiem do ciasta rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 20 na 6 cali (o grubości około 1/8 cala). Ostrym nożem przeciąć prostokąt w poprzek na paski o szerokości 1/8 cala.
Posmaruj bułki glazurą jajeczną i ułóż 2 paski ciasta na środku każdej bułki, tworząc krzyż. Wykończenia końce pasków ciasta równo z dna bułki.
Bułki upiec w górnej i dolnej części piekarnika, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, do złotego koloru, około 12 minut.
Bułki przełożyć do stelaża, aby lekko ostygły. Bułki mogą być wykonane tydzień wcześniej i zamrożone, owinięte w folię i umieszczone w zamykanej plastikowej torbie. Bułki rozmrozić i podgrzać przed podaniem.
Podawać bułki ciepłe lub w temperaturze pokojowej.