Hot Cross Buns

Hot Cross Buns
Gorące bułeczki krzyżowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 61 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 242 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Mieszanka żółtka, cynamonu, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Hot cross buns, Hot Cross Buns! Hot Cross Buns, oraz Hot Cross Buns dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać mleko, drożdże i 1 łyżeczkę cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Pozostawić mieszaninę 5 minut, lub do spienienia.
3
Do dużej miski przesiać razem mąkę, ziele angielskie, cynamon, sól i pozostały 1/2 szklanki cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Masło pokroić na kawałki i opuszkami palców lub blenderem do ciast zmiksować na mieszankę mąki, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Lekko ubić 1 całe jajko z żółtkiem. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i wlać drożdże i mieszaniny jaj, porzeczki, rodzynki, i skórki. Mieszaj mieszaninę, aż powstanie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
PorzeczkiPorzeczki
żółtko Jajażółtko Jaja
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przenieść ciasto na mąkę i z mąką ręce zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Przełożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Niech ciasto wyrośnie, pokryte folią, w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Masło 2 duże blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Na posypanej mąką powierzchni z posypanymi mąką rękami krótko zagnieść ciasto i uformować na dwie 12-calowe kłody.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Pokrój każdą kłódkę w poprzek na 12 równych części. Uformuj każdy kawałek w kulkę i ułóż około 1 1/2 cala od siebie na blachach do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Niech bułki rosną, pokryte, w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, o 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
12
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Podczas gdy bułki rosną, lekko ubić Pozostałe jajko z drobnym cukrem, aby uzyskać glazurę jajeczną. Na lekko posypanej mąką powierzchni wałkiem do ciasta rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 20 na 6 cali (o grubości około 1/8 cala). Ostrym nożem przeciąć prostokąt w poprzek na paski o szerokości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
GlazuraGlazura
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
NóżNóż
14
Posmaruj bułki glazurą jajeczną i ułóż 2 paski ciasta na środku każdej bułki, tworząc krzyż. Wykończenia końce pasków ciasta równo z dna bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
RolkaRolka
JajkoJajko
15
Bułki upiec w górnej i dolnej części piekarnika, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, do złotego koloru, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Bułki przełożyć do stelaża, aby lekko ostygły. Bułki mogą być wykonane tydzień wcześniej i zamrożone, owinięte w folię i umieszczone w zamykanej plastikowej torbie. Bułki rozmrozić i podgrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
17
Podawać bułki ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia6
Magazyn