Hot Browns: Kanapki z indykiem o otwartej twarzy z sosem śmietanowym z parmezanem i boczkiem
Hot Browns: Kanapki z indykiem o otwartej powierzchni z sosem śmietanowym z parmezanem i boczkiem wymagają około 40 minut od początku do końca. Za 2,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 702 kalorie, 33 g białka i 44 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 osobom. Udaj się do sklepu i kup masło, pieprz, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 57% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne kanapki z otwartym indykiem z otwartą twarzą, Kanapki z gorącym indykiem i sosem z otwartą twarzą oraz Omlet z bekonem i plackami ziemniaczanymi z otwartą twarzą.
Instrukcje
Na dużej, ciężkiej patelni smaż bekon partiami na umiarkowanym ogniu, obracając go, aż uzyska złoty kolor i chrupkość.
Usmażony boczek przełożyć na papierowe ręczniki, aby odsączyć.
Opiecz chleb i, jeśli to konieczne, usuń skórki i lekko posmaruj tosty masłem. Ułóż tosty na 6 ognioodpornych talerzach i podziel indyka pomiędzy tosty.
Przygotuj sos: W rondlu o pojemności od 2 do 3 litrów rozpuść masło na umiarkowanie małym ogniu i wymieszaj z mąką. Gotuj zasmażkę, ciągle mieszając, 3 minuty.
Dodaj 2 szklanki mleka do strumienia, ubijając i zagotuj sos, ubijając. Gotuj sos, od czasu do czasu mieszając, 5 minut.
Podczas gdy sos się gotuje, w misce wymieszaj żółtko i pozostałą 1/2 szklanki mleka.
Wymieszaj około 1 szklanki sosu z masą żółtkową.
Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj mieszaninę żółtek z sosem z parmezanem. Gotuj sos na umiarkowanie małym ogniu, ciągle mieszając, aż termometr zarejestruje 160 stopni F.
Zdejmij patelnię z ognia i dopraw sos białym pieprzem i solą. W małej misce ubij śmietanę, aż będzie sztywna, i wymieszaj z sosem.
Połóż równomiernie sos na indyku i równomiernie posyp parmezanem. Podsmaż kanapki partiami od 2 do 3 cali od ognia, aż sos lekko się zarumieni, około 2 minut.
Na każdej porcji ułóż 2 plastry boczku w kształcie X.