Hoppin ' John
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Hoppin ' John może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 662 kalorie, 39g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cebulę, marchew, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany biały ryż można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest super. Spróbuj Hoppin ' John, Hoppin ' John, oraz Hoppin John dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepły olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj marchew, cebulę i seler. Gotować, często mieszając, aż lekko miękki, 3 do 5 minut. Wymieszać z groszkiem i 1 szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia, skrobając wszelkie gotowane kawałki.
Włożyć szynkę do wolnej kuchenki i zalać mieszanką grochu. Gotować na niskim poziomie przez 4 do 6 godzin.
Usunąć szynkę i odstawić na bok. Doprawić grochową solą i pieprzem. Gdy szynka jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie z nią, rozdrobnij ją; Odrzuć tłuszcz, chrząstkę i kość. Mięso wymieszać z groszkiem i łyżką na ryżu. W razie potrzeby posypać gorącym sosem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jedno wino można spróbować Brundlmayer Steinmassl Riesling. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
![Brundlmayer Steinmassl Riesling]()
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Chłodny początek z zapachami lasu sosnowego, jałowca i czerwonej brzoskwini wyskakujących ze szkła. Obfite i solidne; bardzo żywe z dobrym średnim ciałem, chrupiącą świeżością i obfitym ekstraktem; chisseled z żywą kwasowością, która wkrótce całkowicie się zintegruje. Piękny chwyt.