Hoosier Mama ' s Jeffersonville Pie

Hoosier Mama ' s Jeffersonville Pie
Hoosier Mama ' s Jeffersonville Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 848 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.64 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, bourbon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hoosier Mama ' s Classic Apple Pie, Hoosier Mama ' s Sugar Cream Pie, oraz Hoosier Mama ' s Cranberry Chess Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło pokroić w 1/2 cala kostki. Zamrozić 5 łyżek na 20 minut lub na noc; Pozostałe 1 1/8 patyczków schłodzić w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2
Ocet winny wymieszać z zimną wodą i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
3
Mąkę, sól i cukier połączyć w misce robota kuchennego i Puls 5 lub 6 razy połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodaj schłodzone masło i mieszaj przez 25 do 30 sekund, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5
Dodać zamrożone masło i pulsować 15 do 20 razy, aż masło będzie w kawałkach wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6
Dodać 6 łyżek octu i pulsować 6 razy. Ciasto powinno zacząć wyglądać krucho. Przetestuj ciasto, wyciskając niewielką ilość w dłoni. Jeśli łatwo trzyma się razem, to jest zrobione. Jeśli nie, dodaj 1/2 łyżki wody z octem i pulsuj jeszcze 3 razy. Powtarzaj ten proces w razie potrzeby, aż ciasto utrzyma się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
7
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść razem, aż będzie gładkie; ciasto nigdy nie powinno się łączyć w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Ciasto podzielić na 2 równe części i zwinąć w kulkę. Lekko spłaszcz kulki i zawiń osobno w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
Pozostawić ciasto w lodówce, aż będzie gotowe do użycia, co najmniej 20 minut, ale najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
10
Po przygotowaniu do użycia wyjąć jedną z kulek ciasta z lodówki. Drugi może być zamrożony, na przyszłe ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
11
Rozwałkuj ciasto na 14-calowe koło o grubości od 1/16 do 1/8 cala. Użyj pokrywy patelni lub miski jako przewodnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Lekko posmaruj 9-calową puszkę ciasta sprayem do gotowania i pyłem z mąką. Obróć puszkę, aby pokryć bok. Obróć puszkę i wyjmij nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
13
Wymieszać ciasto mocno przy brzegach i wyśrodkować na przygotowanej blaszce. Stuknij puszkę ciasta na blacie kilka razy, aż ciasto osiądzie w nim. Delikatnie wcisnąć ciasto w rogach puszki ciasta opuszkami palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
14
Zagniataj skorupę: delikatnie rozwałkuj krawędzie ciasta pod, kciukiem i palcem wskazującym opierając zwiniętą krawędź na krawędzi puszki. Uważaj, aby nie wyciągnąć ciasta z Pie cyny, jak idziesz. Spowoduje to, że skorupa zatonie z powrotem w puszce, gdy się piecze i pozostawi cię ze zbyt krótką skórką ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
15
Chwyć krawędź skorupki ciasta kciukiem i palcem wskazującym każdej ręki, oddalonej o około cal od siebie. Skierujcie prawą rękę w swoją stronę i w lewo, kiedy odsuniecie lewą rękę od siebie i w prawo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
16
Umieść lewą rękę 1/2 cala na prawo od pierwszego zagniatania i powtarzaj proces, dopóki nie przerobisz sobie drogi wokół skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
17
Umieść palec wskazujący za każdym zagniataniem i ścisnij punkt na zewnętrznej stronie skorupy ciasta kciukiem i palcem wskazującym. Ponieważ nasze ciasto jest całe masło, a masło zmiękcza i topi się tak szybko w piekarniku, ważne jest, aby zacząć od tak ostrego i dobrze zdefiniowanego zagniatania, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
18
Umieść karbowaną skorupkę ciasta w lodówce, aby odpocząć przez co najmniej 20 minut, a następnie przenieś do zamrażarki na 20 minut na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
19
Blind Baking: Rozgrzej piekarnik do 204° (200 ° C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
20
Umieść zamrożoną, karbowaną skorupę ciasta na blasze do pieczenia. Wyłóż wnętrze skorupy papierem do pergaminu lub filtrem do kawy. Napełnij niegotowaną fasolą, aż fasola będzie wyrównana z górną krawędzią zagniatania. Naciśnij na fasoli, aby upewnić się, że rozprzestrzeniają się na krawędzie skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
21
Piec przez 20 minut, obracając o 180 stopni w połowie. Zewnętrzna krawędź zagniatania powinna być sucha i złotobrązowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
22
Ciasto montaż: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
23
Z grubsza posiekać pekan w robocie kuchennym, lub ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
24
Umieścić skorupę ciasta na blasze wyłożonej pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
25
Na spodzie skorupki ciasta rozłóż orzechy pekan i chipsy czekoladowe i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
26
Napełnij średni rondel do połowy wodą i gotuj na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
27
Masło umieścić w średniej, żaroodpornej misce i położyć na garnku z gotującą się wodą. Masło wymieszać od czasu do czasu, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
28
W międzyczasie wymieszaj granulowany cukier, brązowy cukier i sól w małej misce, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
29
Wyjąć masło z ognia i dodać mieszankę cukru do masła za pomocą szpatułki, aż masło zostanie dobrze wchłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
30
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
31
Ubić syrop klonowy i bourbon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
32
Umieścić miskę z powrotem na garnku z gotującej się wody i ciepła, ubijając stale, aż mieszanina syropu klonowego osiągnie 140 ° F (60 ° c) na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
33
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do przygotowanej skorupki ciasta, nad orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
34
Piec przez 50 do 60 minut, aż ciasto będzie lekko nadmuchane i środek jest ustawiony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1
Słodko - gorzką czekoladę umieścić w małej, żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Doprowadzić krem do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
3
Czekoladę przelać przez sitko o drobnych oczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Odstawić na 30 sekund.
5
Śmietanę i czekoladę ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Po ostygnięciu ciasta, paski z czekoladowym ganache. Upieczone ciasto można przechowywać w temperaturze pokojowej do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn