Homary i kukurydza
Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 15 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kłosów kukurydzy, żywe homary, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Homary grillowane na węglu ze zwęgloną kukurydzą, pomidorami i niebieskimi ziemniakami, Grillowane Homary Maine, oraz Deviled Portugalskie Grillowane Homary dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na małym ogniu, gotować masło z czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż masło się rozpuści. Odstawić.
Przygotować grill do bezpośredniego i pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Umieść homara na desce do krojenia, od strony skorupy w dół. Włóż końcówkę dużego, ostrego noża do ciała homarów tuż poniżej głowy (nie musisz się wstydzić tego procesubierze trochę siły) i odetnij homara od środka, przecinając ciało, ale nie przez tylną skorupę. (Skorupa będzie trzymać soki jak gotuje.)
Usunąć i wyrzucić worek głowy i jelita. Opłucz homara pod zimną bieżącą wodą. Aby pomóc homarowi pozostać płasko na grillu, włóż bambusowy szaszłyk przez mięso ogona.
Posmaruj wnętrze homara odrobiną masła. Powtórz z pozostałymi homarami.
Wyczyść ruszt do gotowania. Grilluj homary, od strony skorupy w dół, na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą w miarę możliwości, aż mięso ogona będzie twarde i białe, 10 do 15 minut, szczotkując od czasu do czasu dodatkowym masłem. (Homary z miękkiej skorupy gotują się szybciej niż homary z twardej skorupy.) W tym samym czasie, jeśli grill jest wystarczająco duży, grilluj kukurydzę. Jeśli nie, grilluj kukurydzę po homarach.
Posmaruj kukurydzę z odrobiną masła i grilluj na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż zbrązowieje w plamach i przetargu, 10 do 15 minut, okazjonalnie obracając. Kukurydzę doprawić solą i pieprzem.
Przenieść homary i kukurydzę na duży talerz.
Rozgrzać mieszaninę masła na średnim ogniu, aż dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
Homary podawać z kukurydzą i pozostałą mieszaniną masła.