Homary i kukurydza

Homary i kukurydza
Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 15 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kłosów kukurydzy, żywe homary, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Homary grillowane na węglu ze zwęgloną kukurydzą, pomidorami i niebieskimi ziemniakami, Grillowane Homary Maine, oraz Deviled Portugalskie Grillowane Homary dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu na małym ogniu, gotować masło z czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż masło się rozpuści. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przygotować grill do bezpośredniego i pośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Umieść homara na desce do krojenia, od strony skorupy w dół. Włóż końcówkę dużego, ostrego noża do ciała homarów tuż poniżej głowy (nie musisz się wstydzić tego procesubierze trochę siły) i odetnij homara od środka, przecinając ciało, ale nie przez tylną skorupę. (Skorupa będzie trzymać soki jak gotuje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
4
Usunąć i wyrzucić worek głowy i jelita. Opłucz homara pod zimną bieżącą wodą. Aby pomóc homarowi pozostać płasko na grillu, włóż bambusowy szaszłyk przez mięso ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Usuń gumki na pazurach.
6
Posmaruj wnętrze homara odrobiną masła. Powtórz z pozostałymi homarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MasłoMasło
7
Wyczyść ruszt do gotowania. Grilluj homary, od strony skorupy w dół, na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą w miarę możliwości, aż mięso ogona będzie twarde i białe, 10 do 15 minut, szczotkując od czasu do czasu dodatkowym masłem. (Homary z miękkiej skorupy gotują się szybciej niż homary z twardej skorupy.) W tym samym czasie, jeśli grill jest wystarczająco duży, grilluj kukurydzę. Jeśli nie, grilluj kukurydzę po homarach.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MasłoMasło
KukurydzaKukurydza
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Posmaruj kukurydzę z odrobiną masła i grilluj na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż zbrązowieje w plamach i przetargu, 10 do 15 minut, okazjonalnie obracając. Kukurydzę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Przenieść homary i kukurydzę na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
KukurydzaKukurydza
10
Rozgrzać mieszaninę masła na średnim ogniu, aż dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
11
Dodać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
12
Homary podawać z kukurydzą i pozostałą mieszaniną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MasłoMasło
KukurydzaKukurydza

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Na nosie występują aromaty kwiatowe, dymne i mineralne. Po postarzaniu pojawia się również kruchy aromat, a także nuty przypraw, pyłku i miodu. Finezja, delikatność i mineralność charakteryzują to wino. Początkowo jest delikatny w ustach, ale później staje się silniejszy, a następnie utrzymuje tę siłę.Pij z rybami i drobiem w białym sosie, skorupiakami i foie gras.
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn