Homar i szczypiorek Bisque
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc spróbuj homara i szczypiorku. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.64 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mąkę, mięso homara i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara, Homar Bisque, oraz Homar Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej wielkości garnku, mięso z homara saute, cebula i masło, aż cebula będzie miękka.
Mąkę wymieszać do garnka. Gdy wszystkie składniki są dobrze wymieszane, dodać mleko, sól i śmietanę. Gotować na małym ogniu, aż zupa zgęstnieje.
Przed podaniem udekoruj zupę zieloną cebulą.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru. Recenzenci bardzo to lubią z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 160 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru]()
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.