Homar Bisque
Homar Bisque może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz dojrzałe pomidory, oliwę z oliwek, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara, Homar Bisque, oraz Homar Bisque.
Instrukcje
Napełnij 6-litrowy czajnik trzy czwarte pełnej osolonej wody i doprowadzić do wrzenia. Zanurz homara główkifirst w wodzie i gotować, pokryte, na dużym ogniu 8 minut.
Przelej homara szczypcami do dużej miski i w rezerwie miarki 2 szklanki płynu do gotowania.
Niech Homar stać, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Pracując nad miską, aby złapać soki, odkręcić ogon i pazury i rezerwować soki. Zarezerwuj tomalley i odrzuć worki głowy i wszelkie sarny.
Usuń mięso z pazurów i ogona, zachowując muszle i ciało homara. (Mięso homara nie będzie gotowane.) Grubo posiekać mięso i przelać do miski. Schłodzić mięso homara, przykryte.
Posiekać cebulę, seler, marchew i pomidor i połowę czosnku głowy w poprzek. W ciężkim czajniku 6-quart rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali i smażyć zarezerwowane muszle homara i ciało, mieszając od czasu do czasu, 8 minut.
Dodaj warzywa, czosnek, zioła, ziarna pieprzu, brandy i Sherry i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż prawie cała ciecz odparuje, około 5 minut.
Dodaj bulion i zarezerwowany tomalley i płyn do gotowania. Dusić mieszaninę, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę.
Wlać mieszaninę przez drobne sito do dużego rondla, naciskając i odrzucając ciała stałe.
Ubić w koncentracie pomidorowym i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 filiżanek, o 10 protokół.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu 5 minut. W małej misce wymieszać skrobię kukurydzianą i wodę i ubić na bisque. Gotować na wolnym ogniu, mieszając, 2 minuty. (Bisque lekko zgęstnieje.)
Dodaj mięso homara z dowolnymi zastrzeżonymi sokami i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę lub do momentu, gdy mięso homara zostanie właśnie ugotowane. Doprawić do smaku solą i pieprzem.