Homar Bisque
Homar Bisque może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 226 kalorii, 17g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka liści laurowych, śmietany, koncentratu pomidorowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara, Homar Bisque, oraz Homar Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odkręć pazury i ogony od homarów.
Usunąć i wyrzucić zielony tomalley i organy z ciał, rezerwując muszle.
Usuń mięso z pazurów i ogonów, zachowując muszle. Grubo posiekać mięso i przelać do miski; przykryć i schłodzić.
2 łyżki masła rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj muszle homara; gotować, mieszając od czasu do czasu, 6 do 8 minut lub aż lekko rumiane. (Muszle dodają smaku bulionowi.)
Dodać sherry i gotować 2 minuty lub aż płyn prawie odparuje. Wymieszać szalotkę i kolejne 5 składników. Gotować 3 do 5 minut lub aż warzywa będą miękkie; dodać wywar rybny i 4 szklanki wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu 40 minut.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z siatki drucianej do dużej miarki cieczy, odrzucając ciała stałe. Wytrzyj rondel do czysta.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu.
Ubić w pastie pomidorowej i skrobi kukurydzianej; gotować, ubijając stale, 2 minuty.
Ubić mieszankę bulionu; doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Wymieszaj śmietanę i posiekane mięso homara, zachowując kilka dużych kawałków. Gotować na wolnym ogniu 5 minut lub do momentu, aż mięso homara zostanie dokładnie podgrzane. Top z dużych kawałków homara i udekorować, w razie potrzeby.