Holiday Hidden Valley ® Ranch pieczony indyk z farszem z chleba kukurydzianego

Holiday Hidden Valley ® Ranch pieczony indyk z farszem z chleba kukurydzianego
Holiday Hidden Valley ® Ranch pieczony indyk z farszem z chleba kukurydzianego może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 79g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 913 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz rozmaryn, pieprz, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jabłko można śledzić to danie główne z Apple Party! From the Vault-Apple Craisin Bread Pudding jako deser. Niewiele osób naprawdę lubi to Południowe danie. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Spróbuj Hidden Valley Ranch Hummus, Hidden Valley Ranch Oyster Crackers, oraz Hidden Valley ® Original Ranch® Beefy Shells and Cheese dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Usuń górny stojak. Przygotować masło złożone łącząc masło i dressing wymieszać w małej misce; wymieszać łyżką, aż dobrze włączone. Wyreguluj przyprawę świeżo zmielonym czarnym pieprzem; odstaw na bok. Rozpuścić 1 łyżkę masła złożonego na średniej patelni. Wrzucić kostki jabłka w roztopionym maśle i gotować około 2 minut, aby delikatnie karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Koperta Parmezan Mieszanka Sosu Sałatkowego WłoskiegoKoperta Parmezan Mieszanka Sosu Sałatkowego Włoskiego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Usuń kostki jabłka i odstaw na bok. Na tej samej patelni roztopić połowę masła złożonego na średnim ogniu, rezerwując pozostałe masło złożone dla indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać cebulę i rozmaryn; gotować, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj włoską kiełbasę i gotuj 10 minut, aż będzie miękka i złota. Zeskrobać mieszankę kiełbasy do dużej miski do mieszania, dodać jabłko i kawałki chleba kukurydzianego; wrzucić do połączenia. Dobrze doprawić solą i pieprzem. W osobnej misce ubić jajko, śmietanę i 1/2 szklanki wywaru; wlać płyn na mieszaninę chleba kukurydzianego. Farsz mieszamy razem, odstawiamy na bok. Dokładnie spłucz indyka do środka i na zewnątrz zimną wodą; osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Jamę i skórę obficie posypać solą i pieprzem. Za pomocą palców, delikatnie podnieść skórę z piersi i pocierać opatrunek mieszanka masła pod skórą, masując mięso piersi, jak go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Koperta Parmezan Mieszanka Sosu Sałatkowego WłoskiegoKoperta Parmezan Mieszanka Sosu Sałatkowego Włoskiego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
7
Rozłóż pozostałe złożone masło na zewnątrz skóry, pokrywając skrzydła, nogi i wszelkie luki. Wypchaj ptaka przygotowanym farszem. Kratownica ze sznurkiem kuchennym lub po prostu skrzyżuj nogi i zabezpiecz sznurkiem. Umieść indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia; przenieś do piekarnika. Pieczony indyk około 3 godzin, aż termometr natychmiastowy włożony do mięsistej części uda zarejestruje 170 Stopni F (po ukłuciu nożem soki udowe będą czyste, 15 minut na Funt). Jeśli nogi lub pierś zbyt szybko brązowieją podczas pieczenia, przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Wyjąć indyka z piekarnika; przełożyć na tacę do serwowania, aby odpocząć podczas robienia sosu. Usuń większość tłuszczu z kapiących patelni łyżką i umieść patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu. Używając drewnianej łyżki, zeskrobać rumiane kawałki przyklejone do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Ubić mąkę, mieszając, gdy zgęstnieje, aby zapobiec grudkom.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Wlać pozostałe 2 1/2 szklanki wywaru, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aby wymieszać i zapobiec grudkom. Przyprawić solą, pieprzem i wycisnąć sok z cytryny, aby rozjaśnić smaki. Gotować na wolnym ogniu przez 5 minut; odcedzić w celu usunięcia ciał stałych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Podawać z indykiem i farszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 56 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
"Ta młoda Biel o nieco zredukowanym aromacie ma mnóstwo intensywności, oferując aromaty limonki, brzoskwini i łupków dopasowane do jedwabistej konsystencji. Dziś jest niezręcznie, potrzeba czasu na integrację. Najlepszy od 2008 do 2020 roku. 1500 spraw."- BS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia28
Magazyn