Hiszpańskie Kulki Ciecierzycy
Przepis hiszpańskie Kulki ciecierzycy mogą zaspokoić Europejskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis od Veggie Num Num ma 240 fanów. Jeśli masz pietruszkę i / lub kolendrę, pomidory, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Hiszpańskie kulki figowo-migdałowe, Hiszpański Popcorn Z Ciecierzycy, oraz Hiszpańska Zupa Z Ciecierzycy.
Instrukcje
W dużej misce połączyć mieloną ciecierzycę z czosnkiem, Skórka z cytryny, bułka Tartaczna, przyprawy i jajko, Jeśli za pomocą; użyj rąk przynieść mieszaninę razem dodając oliwę trochę na raz, aż mieszanina zaczyna się łączyć, tworząc masę. W zależności od ciecierzycy użyć mieszaniny może być trochę suche, dodać trochę soku z cytryny, jeśli chcesz uzyskać odpowiednią konsystencję.Gdy mieszanina jest wilgotna i połączone rolki łyżki mieszaniny w kulki. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przed smażeniem kulki przechowywać w lodówce przez około 30 minut.
Ciepło 1 tbs oliwy z oliwek w dobrej wielkości frypan na bazie ciężkich. Na średnim ogniu gotować kulki w dwóch lub trzech partiach, rzucając na patelni od czasu do czasu, aż złoty cały. Ugotowane kulki ciecierzycy odłożyć na papier towel.To dodać bogaty sos pomidorowy dodać 1 tbs oliwy z oliwek do tej samej patelni; dodać cebulę i gotować na średnim lub wysokim ogniu przez 2-3 minut, aż miękka, dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Dodać wino i pozostawić na wolnym ogniu przez około 1 minutę przed dodaniem pomidorów, pasty pomidorowej i bulionu.
Niech sos gotować delikatnie przez 8-10 minut.
Dodaj cayenne i groszek, wymieszać, aby połączyć, dodać kulki ciecierzycy i pozostawić na wolnym ogniu przez kolejne 5-10 minut, aż sos zmniejszy się nieznacznie i smaki są bogate i pikantne.
Zdjąć z ognia i wrzucić posiekane zioła.
Podawać hiszpańskie Kulki ciecierzycy jako tapas lub z hiszpańskim ryżem na główny posiłek.Ten przepis został zaadaptowany z Albondigas znalezionych w kuchni hiszpańskiej opublikowanych przez Murdoch Books.