Hiszpańskie Kulki Ciecierzycy

Hiszpańskie Kulki Ciecierzycy
Przepis hiszpańskie Kulki ciecierzycy mogą zaspokoić Europejskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis od Veggie Num Num ma 240 fanów. Jeśli masz pietruszkę i / lub kolendrę, pomidory, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Hiszpańskie kulki figowo-migdałowe, Hiszpański Popcorn Z Ciecierzycy, oraz Hiszpańska Zupa Z Ciecierzycy.

Instrukcje

1
W dużej misce połączyć mieloną ciecierzycę z czosnkiem, Skórka z cytryny, bułka Tartaczna, przyprawy i jajko, Jeśli za pomocą; użyj rąk przynieść mieszaninę razem dodając oliwę trochę na raz, aż mieszanina zaczyna się łączyć, tworząc masę. W zależności od ciecierzycy użyć mieszaniny może być trochę suche, dodać trochę soku z cytryny, jeśli chcesz uzyskać odpowiednią konsystencję.Gdy mieszanina jest wilgotna i połączone rolki łyżki mieszaniny w kulki. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przed smażeniem kulki przechowywać w lodówce przez około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Ciepło 1 tbs oliwy z oliwek w dobrej wielkości frypan na bazie ciężkich. Na średnim ogniu gotować kulki w dwóch lub trzech partiach, rzucając na patelni od czasu do czasu, aż złoty cały. Ugotowane kulki ciecierzycy odłożyć na papier towel.To dodać bogaty sos pomidorowy dodać 1 tbs oliwy z oliwek do tej samej patelni; dodać cebulę i gotować na średnim lub wysokim ogniu przez 2-3 minut, aż miękka, dodać czosnek i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać wino i pozostawić na wolnym ogniu przez około 1 minutę przed dodaniem pomidorów, pasty pomidorowej i bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Niech sos gotować delikatnie przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
5
Dodaj cayenne i groszek, wymieszać, aby połączyć, dodać kulki ciecierzycy i pozostawić na wolnym ogniu przez kolejne 5-10 minut, aż sos zmniejszy się nieznacznie i smaki są bogate i pikantne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
6
Zdjąć z ognia i wrzucić posiekane zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Podawać hiszpańskie Kulki ciecierzycy jako tapas lub z hiszpańskim ryżem na główny posiłek.Ten przepis został zaadaptowany z Albondigas znalezionych w kuchni hiszpańskiej opublikowanych przez Murdoch Books.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn