Hiszpański ziemniak i jajko " Tortilla
Hiszpańskie ziemniaki i jajka "Tortilla może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 481 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ziemniaków do pieczenia, ocet winny, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), Hiszpańska Tortilla Ziemniaczana, oraz Ziemniaki I Kapusta Hiszpańska Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść olej, cebula i ziemniaki w ciężkim, 10-calowa patelnia; gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, do miękkości,15 do 20 protokół.
Podgrzej brojlery. Ubij razem jajka, wodę, sól i pieprz; zalej mieszanką ziemniaczaną.
Rozprowadzić całą mieszaninę, a następnie gotować na małym ogniu, aż dno lekko rumiane, o 10 protokół.
Tortilla Broil w górnej trzeciej piekarnika, aż ustawi się w środku i złoty na górze, 6 do 8 protokół.
Podczas gotowania tortilla, zrobić sos z czerwonej papryki. Umieść czerwoną paprykę w robocie kuchennym i proces, aż będzie gładka. Przy włączonym silniku stopniowo wlewaj olej i ocet do przecieru z czerwonej papryki. Doprawić pieprzem.
Tortillę pokroić w kliny; podawać ciepłą lub pokojową temperaturę z sosem z czerwonej papryki na boku.