Hiszpański Cezar z grzankami z ciecierzycy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj hiszpańskiego Cezara z grzankami z ciecierzycy. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 14g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,64 zł za porcję. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka proszku chipotle, zielona cebula, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Sałatka Cezar z domowym sosem Cezar i grzankami, oraz Sałatka Cezar Z Grzankami Serca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść jajka, czosnek, kolendra, zielona cebula, sól, kminek, Skórka z limonki i sok, anchois, Worcestershire, Dijon, i jalapeno w karafce blendera i puree, aż będzie gładka. Przy włączonym silniku powoli wlewaj oliwę do górnej części karafki, aż mieszanina zgęstnieje. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Ułożyć na półmisku i polać sosem.
Udekoruj serem jack i grzankami.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Odcedzić, opłukać i lekko osuszyć ciecierzycę.
Rozłóż na blasze do pieczenia i wybierz groch, odrzucając mały lub uszkodzony groch.
Połączyć olej i przyprawy w małej misce i dodać do ciecierzycy. Wrzucić dobrze, aż równomiernie pokryte. Równomiernie rozłożyć ciecierzycę na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Piec przez 10 minut, następnie mieszać i piec przez kolejne 10 minut.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i posypać szczyptą soli morskiej.
Skropić sokiem z limonki i odstawić do ostygnięcia i wyschnięcia. Używaj zgodnie z potrzebami.