Hiszpańska zupa migdałowa to bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 265 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ząbki czosnku, kostki chleba, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafiło w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Hiszpańskie kulki figowo-migdałowe, Hiszpańskie klopsiki z sosem migdałowym, oraz Hiszpańska Tortilla z migdałami Romesco.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie smażyć migdały, stale mieszając, aż złoty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Migdały przełożyć łyżką szczelinową do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać kostki chleba, pietruszka, czosnek, i szafran do oleju na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Chleba
Pietruszka-nać
Szafran
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przenieść około jednej czwartej mieszaniny crouton do małej miseczki do dekoracji, a następnie przenieść resztę do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać bulion do blendera i przecier do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przecier przełożyć do 2-do 3-litrowego ciężkiego rondla i wymieszać z wodą. Dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Wymieszać z solą i octem i podawać zupę z grzankami.
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Parador Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.