Hiszpańska Duszona Żabnica

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Hiszpański duszony Żabnica może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 36g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 7,91 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka papryki, pietruszki, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hiszpańska Zapiekanka Z Żabnicy, Duszona Żabnica: Codan w Umido, oraz Duszona Żabnica Z Boczkiem I Pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni rozgrzej olej na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę, papryka, i sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest miękka, o 5 protokół. Wymieszać z czosnkiem i sherry; gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Dodać sok z małży i doprowadzić do duszenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut.
Przenieść zawartość patelni do blendera lub robota kuchennego i puree.
Dodać migdały i czarny pieprz. Pulse aż orzechy są posiekane bardzo dobrze. Odstawić sos na patelnię.
Doprowadzić sos tylko na wolnym ogniu i dodać rybę na patelni. Dusić, pokryte, aż tylko gotowe, 10 do 12 minut. Rybę pokroić na przekątnej i podawać z natką pietruszki posypaną wierzchem.
Alternatywy dla ryb: chociaż Żabnica jest dość twarda, stosunkowo twarda, gęsta biała ryba, taka jak plamiak, dorsz lub halibut, byłaby również pyszna duszona w tym aromatycznym sosie.
Rekomendacja wina: świeże, owocowe, ale niezbyt słodkie ros uzupełni tutaj śródziemnomorskie smaki. Poszukaj róż z Rioja, aby wykonać Hiszpański temat, lub spróbuj jednego z południowej Francji.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.